3 gode tips: Sådan får du dit barn til at sove bedre

Det er vigtigt, at dit barn sover godt om natten. Har dit barn selv givet udtryk for, eller kan du fornemme, at barnet ikke sover godt om natten, er det vigtigt, at du gør noget ved det.

Det er dog ikke helt så lige til, som det kan lyde til at være. Der er nemlig mange ting, der kan være årsagen til, at barnet har svært ved at sove optimalt om natten. Derfor er der ofte ikke andet for, end at prøve sig frem.

Herunder bliver du præsenteret for tre gode tips til, hvordan du kan få dit barn til at sove bedre. Det kan ikke garanteres, at det er noget, der kan hjælpe, men det er et forsøg værd.

1. Skift dynen ud

Ikke alle er klar over det, men faktisk har dynen rigtig meget at skulle have sagt i forhold til barnets komfort om natten. Det betyder, at det også er et element, der kan forårsage, at barnet ikke sover ordentligt.

Inden du køber en ny dyne, kan du starte med at spørge barnet, om han eller hun synes om dynen. Du kan naturligvis også blot vælge at tage et sats og investere i en ny dyne, der måske er varmere, lettere eller mere sval.

Overvejer du at købe en ny dyne, kan en kugledyne til børn også være værd at have med i overvejelserne, da der er mange fordele forbundet med netop denne type dyne.

2. Juster temperaturen i lokalet

Når man sover, er det meget vigtigt, at man ikke har det for varmt. Det er sandsynligvis også noget, du selv kan genkende, hvorfor det selvfølgelig også er noget, der er gældende for dit barn.

Hvis du kan fornemme, at dit barn ikke sover optimalt om natten, kan det være et tegn på, at der er behov for at justere på temperaturen. I mange tilfælde vil det betyde, at du bør skrue ned, men i sjældne tilfælde kan der være behov for at skrue op.

Langt de fleste har det bedst med at sove i et lokale, der har en temperatur på mellem 16 og 18 grader. Derfor er det også, hvad du bør gå efter for dit barn.

3. Få en god rutine

Når det kommer til søvn, er der intet, der er vigtigere, end en god rutine. De perioder i dit liv, hvor du har en god rutine, sover du ganske enkelt bedre. Og mange forældre glemmer, at det også er gældende for deres børn.

Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for, at dit barn kommer i seng og står op på samme tid hver dag. Det kan nemlig hjælpe barnets krop med at tilpasse sig rutinen.

Der findes ikke en fast rutine, man skal bruge i denne forbindelse. Det er op til jer at finde ud af, hvad der fungerer bedst, men det er dog meget vigtigt, at I sørger for at få skabt en god rutine, som passer både barnet og forælder eller forældre.