3 idéer til udendørs sommeraktiviteter for børn

Når sommeren begynder at indfinde sig, er det bare med at få børnene ud i haven, hvor de kan nyde vejret. Det kan dog være, at der skal nogle sjove aktiviteter til at lokke dem udenfor. Vi giver dig her tre idéer til udendørs sommeraktiviteter til børnene.

Idéerne indebærer:

  • Udendørs legetøj
  • Vandland
  • En drage.

Fyld haven op med udendørs legetøj

Når du skal have børnene ud i sommervarmen, skal der være noget spændende at komme ud til. Legetøj er altid et hit hos børn. Især hvis det har en masse sjove funktioner og spændende farver. Vil du lokke børnene udenfor, kan udendørslegetøj derfor være den helt rigtige måde at gøre det på.

Når først børnene får et glimt af legetøjet, kan de sikkert ikke vente med at komme ud at lege med det. Dette kan derfor være en god måde at få børnene til at gå med udenfor frivilligt.

Lav jeres eget vandland

Hvis solen rigtig bager ned, og varmen for alvor har fat, kan I lave jeres eget vandland i haven. Det er forholdsvist nemt at lave. Du kan for eksempel tage en plastikflaske, bore nogle huller i den og sætte den på vandslangen. Det kan give et vandshow, der kan være virkelig rart for børnene i sommervarmen.

Vandlandet kan også bestå af vandkamp enten med vandpistoler eller -balloner. Det kan være en sjov måde at få lidt aktivitet ind i sommerdagene på.

Et vandland kan også være et svømmebassin for eksempel med rutsjebane og badedyr. Det er noget, der helt sikkert kan lokke børnene udenfor om sommeren. Især hvis de er tossede med vand.

Byg en drage

En anden sjov måde at lokke børnene udenfor på er, hvis de kan være med til at skabe noget. Et rigtigt godt bud kan være en drage. En drage er forholdsvis nem at lave. Det kan dog være en rigtig sjov udfordring for børnene at være med til. Derudover er det sjovt for børnene at kunne få lov til at sende dragen op i luften.

Det gode ved en drage er, at den ikke kun kan være sjov hjemme i haven. Den kan også være rigtig sjov at have med på stranden. På stranden vil der typisk være lidt mere vind, som kan få dragen til at stige op. En drage kan derfor også være en rigtig god måde at lokke børnene med på stranden.