3 tips når baby skal med i bilen

Er der kommet en lille ny i familien? Så er det muligvis tid til en lille opdatering i bilens udstyr. At køre bil med en baby ombord kræver nemlig lidt anderledes forberedelse, end man før har været vant til. Læs med her, hvis du godt kunne bruge tre tips til, at køreturene med baby går glat.

Guide til autostole

Det er lovpligtigt at have sin baby i en autostol, når de er med på bilturen. Så det kan være en rigtig god idé helt fra start at investere i en god autostol i kvalitet, som er robust og også er komfortabel for babyen til de længere bilture. Du tænker måske: ”hvor længe må en baby sidde i autostol?” Det kan der være lidt delte meninger om, men lige gyldigt hvor god en autostol, babyen sidder i, så kan være godt for babyen at kunne strække sig lidt en gang imellem, når man skal på en rigtig lang køretur. Så planlæg ekstras pusterum i tidsplanen til bleskift, mad og mulighed for at strække kroppen ud.

Underholdning

Det er ikke kun de lidt større børn, der kan have brug for underholdning på lange køreture. Hvis babyer skal sidde i autostol længe, kan det også blive frustrerende for dem. Hvis du vil undgå en pylret baby hele vejen, så pak gerne noget stimulerende legetøj, der kan optage deres opmærksomhed noget af turen. Det må meget gerne være farverigt og måske lave lyde. Så bliver bilturen en bedre oplevelse for alle i bilen.

Solskærmen

Noget af bilturen skal babyen nok bruge på at sove. Det kan derfor være en drøngod idé at få sat en solskærm op for vinduet, hvor autostolen er placeret. Det beskytter babyen for solens skrappe stråler, og gør det også en del lettere for dem at falde i søvn undervejs på turen.