Arranger den bedste børnefødselsdag

Har junior snart fødselsdag? Der skal selvfølgelig holdes en fødselsdagsfest, hvor alle legekammeraterne kan komme og fejre det med junior. Men hvordan arrangerer du lige en sjov børnefødselsdag? Det får du svaret på her.

Vi har i dette indlæg samlet inspiration til, hvordan du arrangerer en børnefødselsdag. Du får inspiration til:

  • Temafest for børn
  • Pynt
  • Lege og underholdning.

Lav en temafest ud af det

Det er altid en god start at have et tema at tage udgangspunkt i. Det gør det nemlig nemmere at arrangere fødselsdagen. På den måde kan du nemlig tilpasse festlighederne, invitationen og så videre efter temaet for festen.

Temaet kan være meget forskelligt fra børnefødselsdag til børnefødselsdag. Det kommer meget an på, hvad dit barn interesser sig for. Det er derfor en rigtig god idé at tage barnet med på råd, når I skal finde et bestemt tema.

Når I har fundet det rette tema, skal du have arrangeret en fødselsdag, der passer til temaet. Det er en god idé hele tiden at huske at have temaet med i baghovedet. På måde har du nemlig hele tiden temaet med i alle overvejelser.

Som en sjov detalje kan du arrangere en børnefødselsdag, hvor temaet bliver ført fuldt ud. Det kan være en udklædningsfest, hvor børnene skal komme med udklædning, der passer til temaet. Det kan for eksempel være en dyrefest, en Disney-fest eller lignende.

Find kostumer til børn her.

Pynt op og gør det hyggeligt

Når børnene er blevet inviteret, skal du have stablet festen på benene. Du skal have fundet ud af, hvor festen skal holdes, og hvordan du får pyntet op og gjort det hyggeligt. Det kan kræve lidt planlægning. Børn er nemlig ofte meget visuelle.

Det betyder, at du skal have fundet den rette lokation, der passer til temafesten. Ofte kan du sagtens gøre det derhjemme. Der kan dog kræve en mindre omrokering, for at der er plads til alle. Derudover skal du have pyntet op til den helt store guldmedalje.

Find en masse spændende pynt, der kan hænge fra loftet og være på bordene. På den måde bliver temaet ført fuldt ud. Børnene vil helt sikkert elske det.

Meget af pynten kan du købe i forskellige hobbyforretninger eller online. Er du i det kreative hjørne, kan du også vælge at lave det selv. Der er mange sjove idéer til pynt, som du kan finde inspiration til online.

Lav sjove lege og underholdning

Når der skal holdes en børnefødselsdag, skal du sørge for at underholde børnene. Det er ikke altid, de er lige gode til at komme i gang med det selv. Det er derfor en god idé at have forberedt forskellige lege og underholdning.

En klassiker til en børnefødselsdag er en skattejagt. Den er næsten altid en succes blandt børnene, da de får lov til at komme lidt på opdagelse og lave nogle forskellige udfordringer. For at det kan blive en succes, skal du dog gøre det sjovt og underholdende.

Skal du lave en skattejagt, kan du finde en masse inspiration online. Det kan for eksempel være en skattejagt med forskellige poster eller med forskellige gåder, der skal løses. Mulighederne er mange.