Børneværelset skal have de rigtige møbler

Skal du til at indrette et børneværelse for første gang? Så læs med her hvor vi vil gennemgå de vigtigste møbler til børneværelset, og hvad du generelt skal være opmærksom på, når du indretter et børneværelse.

Det vigtigste møbel er sengen

Sengen er naturligvis det vigtigste møbel, når børneværelset skal indrettes. Børn tilbringer utrolig mange timer af deres liv i sengen. Søvn er ekstremt vigtigt for børn, da det er her de udvikler sig og vokser. Derfor anbefaler vi, at det i hvert fald ikke er på sengen, du vælger at spare pengene.

Men hvad skal du så være opmærksom på, når du vælger seng til dit barn?

De fleste babyer sover i deres egen tremmeseng, og her er det vigtigt først og fremmest at være opmærksom på sikkerheden, som selvfølgelig skal være i orden. Senere hen, når barnet bliver omkring 3 år, kan det fx sove i en juniorseng. Her kan det være en rigtig god idé at investere i en sengehest, da den giver lidt ekstra sikkerhed og nemt kan fjernes, når der ikke længere er brug for den.

Du kan finde et stort udvalg af møbler til børneværelset her.

Den alsidige højstol

Højstolen er nok det næst-vigtigste møbel, da den er så alsidig, som den er, og da den bruges i så mange år, som den typisk gør. Højstolen behøver selvfølgelig ikke nødvendigvis stå inde på børneværelset – tværtimod så bruges højstolen mest ved spisebordet.

En højstol kan allerede benyttes fra barnet er 6 måneder gammelt og helt frem til, det er 6-7 år – eller længere for den sags skyld. Det smarte ved en højstol er bl.a. alle de indstillinger, som den har. Der kan fx tilkobles en spisebakke, en fodstøtte og en sikkerhedsbøjle. En højstol er derfor den perfekte stol til børn og et uundværligt møbel i børneværelset.

Opbevaring er vigtigt

Møbler til opbevaring er naturligvis også vigtige til børneværelset. Der er nemlig mange ting, som skal have et sted at bo. Det gælder ikke mindst alt legetøjet men også tøj, gå-vogne og alt det andet børneudstyr. Det skal alt sammen have en plads, og dertil er der brug for både kommoder og skabe. Et godt tip er at lægge børnelegetøjet nederst i skabet, så barnet selv kan hente det.

God opbevaring hjælper også med at bevare overblikket og gøre børneværelset mindre rodet. Hvis det er muligt, så anbefales det at bruge indbygningsskabe, da man med dem udnytter pladsen i rummet optimalt.

Et bord til at lege

Når barnet er meget lille, foregår det meste af legen nok på gulvet. Men i takt med at barnet bliver ældre, lærer barnet at sidde ved et bord og lege. Det er derfor vigtigt, at børneværelset også har et børnebord med en dertilhørende stol. Et børnebord kan nemlig være med til at understøtte barnets leg og give anledning til nye interesser og udfoldelser. Et børnebord er samtidig et sted, hvor barnet kan få lov at sidde og lege og måske være kreativ alene. Et børnebord er med andre ord et møbel til fordybelse for de små.

Belysning i børneværelset

Børneværelset skal naturligvis også belyses. Belysningen afhænger dog i høj grad af, hvor gammelt barnet er. En eller flere loftslamper sørger for arbejdsbelysning ved børnebordet og andre steder, hvor barnet sidder og leger, og en natlampe kan være med til at give hyggebelysning og tryghed, når det er sovetid.

Undgå løse lamper hvis barnet er lille, da de potentielt kan være farlige. Montér i stedet lamperne fast til vægge eller loft. Lyskæder og andre former for hyggebelysning bør placeres steder, hvor barnet ikke kan få fat på dem.