Det skal du vide om dit barns første tænder

Når det er første gang du bliver mor eller far, så rejser sig mange spørgsmål i forhold til hvordan man gør som forældre. Et af de her spørgsmål er, hvordan man etablerer en sund tandpleje. Vi har her samlet svar på tre af de mest gængse spørgsmål, når det kommer til tandpleje hos dit lille barn.

Hvornår får babyer normalt tænder?

Det er lidt forskelligt fra baby til baby, men du kan regne med at dit barn normalt får tænder, når det er omkring 6 til 8 måneder gammelt. Det er kun starten af processen. De fleste børn har først alle 20 mælketænder, når de er omkring 3 år gamle. Tandfrembruddet starter med fortænderne, og de sidste slags tænder, som et barn får, er kindtænderne.

Hvad skal du gøre, når dit barn har fået den første tand?

Der findes mange gode råd til at gøre tandfrembruddet hos børn lidt nemmere og komfortabelt. Når den første tand kommer, er det vigtigt at pleje din babys tænder såvel som tandkød på den rigtige måde. Der findes tandbørster, som er lavet specielt til babyer. Når dit barn fylder 7-8 måneder, kan du prøve at begynde at etablere daglig tandbørstning. Det er vigtigt især for at forebygge huller i tænderne på grund af karies. Et særlig tip er at bruge tandpasta, som indeholder fluor for at beskytte dine børns tænder endnu bedre. Fluor har nemlig en stor betydning for at undgå karies – men der skal ikke bruges for meget.

Hvornår skal du tage til tandlægen med dit barn for første gang?

Generelt anbefales det at besøge tandlægen for første gang, når dit barn er omkring et år gammelt. Det er dog kun en retningslinje, og du kan godt tage forbi en tandlæge og stille dine spørgsmål, før dit barn fylder 1 år.

Her finder du en dygtig tandlæge, som kan svare på alle dine spørgsmål.