Disse praktiske ting kan du inddrage barnet med denne sommer

Synes du også det kan være lidt uoverskueligt at skulle holde sommerferie med børn i år? Især hvis der ikke er planlagt noget specielt, så I skal få tiden til at gå hjemme. Der er jo desværre nogle pligter, som skal klares – selv i sommerferien hvor børnene også er hjemme til at forstyrre og ville lege. Læs med her og find ud af, hvad du kan forsøge at få børnenes hjælp til indenfor praktiske ting denne sommer.

Omrokering af hjemmet

Hvis din sommerferie står på indretning og omrokering af hjemmet, er der faktisk god grund til at lade barnet hjælpe med dette. Det vil især styrke dit barns evner indenfor indretning og sans for møbler. Det kan også være en god ide at spørge barnet, hvad det synes om en specifik genstand eller møbel, så de kan føle sig mere som en del af arbejdet og processen. Det kan for eksempel være, at du skal have et nyt Tv bord til stuen. Hvorfor så ikke give barnet nogle muligheder, som dig og din partner kan lide. Så kan barnet vælge ud fra dem, I kan lide, og barnet vil automatisk føle sig mere vigtig, og som en større del af processen, end han eller hun egentlig er.

Vasketøjet

Noget andet børn sagtens kan hjælpe med at få ordnet er vasketøjet. Her kan du få barnet til at tage sit eget vasketøj med ind i vaskerummet. Herefter kan du sammen med barnet sortere tøjet, så alt kommer de rigtige steder hen. Derefter kan du få barnet til at komme tøjet ind i maskinen, hvorefter du fylder vaskepulver og skyllemiddel ind i vaskemaskinen. Når tøjet så er blevet vasket, kan du også få barnet til at hente de forskellige stykker tøj i vaskemaskinen til dig, hvorefter du kan hænge det op på et tørrestativ. Det vil virkelig give barnet muligheden for at lære, hvordan det egentlig fungerer at vaske tøj, og at det er netop sådan her, at der kommer rent tøj ind i skabet. Det kan virkelig være en god læremulighed for barnet, og du giver barnet en masse gode ideer og råd til, når det engang selv skal ud at vaske tøj. Og hvis du er ekstra heldig kan du om et par år sætte barnet til at klare tøjvasken helt selv, da det nu ved præcis, hvordan man skal gøre.