Disse ting kan hjælpe med at holde dit barn væk fra skærmen

I dag er mange børn glade for teknologi, og det er der ikke noget at sige til. Dette skyldes nemlig, at børn nu til dags er vokset op med det og ikke kender til en verden, hvor teknologi ikke er en integreret del af hverdagen. Det er således blevet en naturlig del af deres hverdag, og det kan nogle gange være svært at sætte sig ind i, når man som voksent menneske ikke selv er vokset op med det. Hvis du er kommet i en situation, hvor du føler, at dit barn har brug for et pusterum væk fra skærmen, så vil du her finde gode råd til, hvordan du i stedet kan aktivere det barn.

Faste rammer for skærmtid

Børn bliver hurtigt opslugt af det, som de er i gang med, og de glemmer at holde øje med tiden, hvis de har det sjovt. Som et resultat af dette kan det derfor være svært for dem at vurdere, hvornår det er blevet tid til at lægge iPad eller smartphones væk og fokusere på andre gøremål. Dette kan løses ved at implementere faste rammer for, hvornår barnet har mulighed for at bruge disse enheder. Det vigtigste er, at barnet oplever, at det har en rettesnor.

Samarbejd med og inspiration af barnet

Du kan med fordel forsøge at tale positivt om noget af det næste, som barnet skal til at give sig i kast med. På denne måde får du nemlig inspireret dem til noget nyt, og det vil være nemmere at samarbejde. For eksempel kan lydbøger til børn inddrages ved at fortælle, at når barnet er færdigt med iPad, så er det tid til at lytte til spændende historie, som barnet selv har været med til at vælge.

Sørg for at inddrage barnet i beslutningsfasen, da det så vil have en større motivation og glæde ved det, som I skal til at gøre sammen. Sørg altid for, at barnet oplever succes. Mennesker har nemlig en tendens til at kunne lide noget, der medfører succes. Sørg derfor for, at barnet føler sig inddraget i for eksempel valg af lydbog, da motivationen eller kan dale drastisk.

At være et godt eksempel

Den nemmeste måde at få dit barn til at gøre det, som du ønsker, er ved selv at være et godt eksempel. Børn har nemlig en tendens til at gøre, som forældrene gør, så hvis du selv sætter et godt eksempel, så følger barnet nok hurtigt efter. Sørg derfor for at minimere din egen skærmtid, hvis du ønsker at dit barn skal gøre det samme. Du kan eventuelt finde noget, som I aktivt kan gøre sammen.