Et hjem på børnenes præmisser

børneindretning

Når der er kommet børn til, må man også prioritere at skabe et dejligt hjem for dem. Det behøver ikke få den betydning, at man ikke selv kan være lykkelig som forældre. I langt de fleste tilfælde hænger de to ting nemlig rigtig godt sammen.

Man kan sagtens have sin drømmeterrasse eller altan på 1. sal, imens man også skaber et område i stuen, hvor børnene kan lege og udfolde sig. På den måde er der ingen grund til at sætte begrænsninger på sig selv, når man prioriterer børnene.

God plads

Når man skal prioritere børnene, er det svært at komme udenom den gode plads. Der kan naturligvis være begrænsninger, når det kommer til lokation og økonomi. Derfor kan man dog alligevel godt fokusere på, at man skal skabe pladsen til børnene.

Har man en have, er det ofte en rigtig god mulighed for at give børnene plads til leg. Her kan man indrette områder, hvor børnene trygt kan lege. Samtidig kan man måske sikre, at man som forældre har mulighed for at holde godt øje med dem.

Man kan også sagtens prioritere den slags plads indendøre. Det kan eksempelvis være, at man har nogle kroge i stuen eller andre steder, hvor børnene har deres base. Udover deres værelse, kan det være godt at have et område, hvor både forældre og børn føler sig tilpasse.

Trygge omgivelser

Det er svært at komme udenom, at trygge omgivelser er vigtige for børnene. Der kan naturligvis være situationer, hvor man ikke helt selv vælger lokationen på sit hjem. Har man muligheden for det, kan der dog være masser af idé i at vælge et område med trygge kulisser.

Trygge omgivelser handler dog ikke kun om lokation. Det er også noget, man selv kan skabe i hjemmet. Det er samtidig noget, man kan skabe med den måde, man taler til hinanden. Hvis børnene føler sig trygge og tilpasse, vil de også bedre kunne udfolde sig.

Familieliv

Når der er kommet børn til, er det vigtigt at prioritere familielivet. Selvfølgelig er der sikkert et arbejde, som skal passes, og andre interesser, som tager tid. Det er dog vigtigt, at man også får taget nogle aktive valg om at have en masse familietid sammen. Det kan være derhjemme, hvor man har nogle hyggelige stunder hver dag, hvor man bare er sammen. Det giver børnene rigtig meget, og det er samtidig en god følelse som forælder. Man lærer også sit barn endnu bedre at kende.