Få de bedste billeder af dit barn

Du kender det: Du vil så gerne have det bedste billede af dine børn, men de vil simpelthen ikke makke ret. Jo mere du beder dem om at smile, jo mere sure bliver de. Men tag lige og tjek den her guide til de bedste børneportrætter, så går det forhåbentlig lidt lettere næste gang.

Her kommer mine fem bedste tips til gode børnebilleder:

1: Tag dig god tid. Det nytter ikke at smaske lille Ole op ad væggen, lige inden han skal ud af døren, og afsted til første skoledag. Det kræver god tid at tage et godt billede, og helst uden stress og jag. Så tag måske bare et hurtigt snapshot på vej ud af bilen, eller vent. At vente er nok det bedste råd. Der er masser af muligheder for at tage det gode billede, hvis du bare lever med i situationen, og har kameraet eller telefonen klar til skud.

2: Lad være med at bede om et smil. Det er meget bedre at få lokket smilet frem naturligt. Der er ingen der ser naturlige ud når de smiler på kommando. Leg i stedet med barnet, fortæl sjove historier eller brug dig selv på en pjattet måde. Det løser de stramme kinder hos de fleste unger. Og hvis det ikke gør: så er det tænksomme portræt altså også et billede der kan noget helt særligt.

3: Lad være med at tage billeder op ad væggen. Vi har set det så tit: Helt op ad væggen, så der kommer hårde slagskygger, enten fra en blitz eller fra andet. Få i stedet barnet ud i rummet eller ud i haven. Gå tæt på med kameraet eller telefonen, så kan du opnå den der helt særlige bokeh effekt, der giver dit portrætbillede så meget mere.

4: Undgå alt for mange kommandoer – Det naturlige giver gode billeder. Så lad være med at forsøge at få barnet til at stå i 1000 forskellige model poses. Lad barnet lege, hoppe, sætte sig på hug og alt derimellem, og fyr så bare løs med kameraet. Så kan du altid sortere i billederne bagefter. Selv en professionel fotograf tager MANGE flere billeder, end der reelt bliver brugt, og det koster ikke en rød reje at slette alle de billeder, som du ikke skal bruge.