Få dit barn klar til strandferien

Når du skal på ferie med dit lille barn, så er en daseferie ved en solrig strand en rigtig god ting at vælge. Det er det af flere årsager. For det første er det en ferieform, som tiltaler både jer voksne og de små børn. I kan nemlig dase og hygge jer, mens børnene kan bade og lege i sandet.

Det er også en nem ferie, fordi man ikke behøver at ødelægge sit barns rutiner og dermed gøre det ked af det eller utryg. Lejer I et hotelværelse eller en lejlighed tæt på stranden, så kan I stadig passe barnets puttetider og spisetider.

Husk udstyret

Som småbørnsfamilie er det dog stadig vigtigt, at I planlægger grundigt, inden i rejser af sted. For med en god planlægning – og ikke mindst pakning – så går det hele nemlig langt nemmere. Og en god pakkeliste er ikke at kimse ad.

Der er meget udstyr, når man har et lille barn. I behøver måske ikke pakke vugge, barnevogn, klapvogn og skiftebord – men til gengæld er der nogle mere specifikke ting til strandlivet, som barnet bare skal have. Og her kommer nogle tips til, hvad I bare ikke må glemme at tage med.

Husk solcreme og solhat

Børns hud er sart. Og mens det ikke er sundt for nogen af os at få for meget sol, så er det på ingen måde sundt for et lille barn. Barnet kan selvfølgelig ikke selv sige fra, når de har fået for meget sol – så det skal I som forældre sørge for ikke sker.

Her er solcremen selvfølgelig først og fremmest jeres bedste ven. Der findes masser af god solcreme specifikt til babyer derude. Men en god solhat og solbriller er også gode, og så er det vigtigt, at I holder jer i skyggen, når solen er skarpest.

Investér i gode badebleer

Er jeres barn stadig et blebarn, så er en badeble selvfølgelig også et must på jeres strandferie. Badebleen er nemlig essentiel for, at jeres barn kan komme ud at bade – noget, der er sjovt for både jer og barnet.

Det fede ved en badeble, frem for normale bleer, er, at den er designet til at kunne holde i vand. Stoffet og designet er særligt, og det betyder, at barnet kan føle sig frit og I som forældre kan føle jer ubekymrede, også selvom barnet ikke selv kan sige til, når det skal bruge toilettet.