Gør skilsmissen så nem som mulig for børnene

Når to mennesker skal skilles, er det jo ikke sjovt for nogen, heller ikke de to, selvom de er kommet frem til, at det er den bedste løsning, er det jo ikke en sjov løsning, og det var jo ikke det man havde regnet med fra start. Selvom skilsmissen i sig selv ikke er sjov, så kommer der en masse komplikationer efterfølgende og praktiske ting, som heller ikke er specielt hyggelige. Især det med at fortælle det hele til familie og venner frygtes af mange. Der er bare ikke noget ved skilsmisser, som er sjovt, og det gør kun det hele endnu mere kompliceret, hvis der også er børn. De bliver meget påvirkede, og hvis de er mindre, så kan de også have svært ved at forstå selve situationen, og det med at far og mor ikke skal bo sammen mere. Heldigvis er der et par ting du kan gøre for at gøre overgangen så nem som muligt for børnene.

Prøv så vidt muligt at blive skilt på god fod

Selvfølgelig har man nogle komplikationer og nok også nogen ting som man er uenige om. Dog så må man, når der er børn involveret prøve at komme godt ud af det med hinanden alligevel. Hvis ikke for jeres egen skyld, så for børnenes i hvert fald, bare så I kan være sammen til fødselsdage, juleaften og lignende begivenheder, hvor det både er nemmere for jer, men også langt mere behageligt for børnene, hvis I kan holde det sammen. Det giver også børnene en følelse af en fælles hverdag, og det, at man samles om de større begivenheder kan gøre en del. Dog så skal man jo kun samles, hvis man er sikker på, at det rent faktisk er en god ide. Det er trods alt langt bedre at holde det hver for sig, hvis resultatet ellers er, at det hele ender i et stort skænderi juleaften. Så det bedste råd er nok at prøve at komme så godt ud af det med hinanden som muligt. Samtidig så skal man dog være realistisk omkring forholdet og indse, hvis det bare ikke kan lade sig gøre.

Overvej en skilsmisse konsulent

En skilsmisse konsulent kan være en god ide, af mange forskellige grunde, men bl.a. for børnenes skyld, det gør det ofte nemmere for alle, hvis der er en tredjepart inden over, som ikke har en del af hele situationen. En skilsmisse konsulent kan tale med børnene og give dem et frit rum, hvor de kan fortælle, hvad de føler, og hvordan de rent faktisk har det med situationen. Børnene kan nemlig godt finde på at holde tilbage, når de snakker med forældrene, for ikke at gøre dem kede af det. Leder du efter en til at holde samtaler med børn om skilsmisse, så kan du tjekke siden ud. Det er en skilsmisse konsulent som nemlig har fokus på børnene og holder børnesamtaler, så børnene kan komme ud med nogle af de følelser de går og har i hverdagen på grund af skilsmissen.