Gør julefrokosten ekstra sjov -også for børnene

Julen nærmer sig, og tiden er kommet til de mange julefrokoster, vi kender så godt. Også selvom corona-krisen gør, vi ikke kan samles så mange, så kan man stadig få en rigtig god og hyggelig julefrokost med familien. Og for at det skal gøres til en sjov aften for alle gæsterne, inklusive børnene, er der her nogle ideer til, hvordan jeres julefrokost kan blive en succes.

Overvej, hvor I vil afholde jeres julefrokost

Hvis jeres tanke er, at I vil gøre lidt ekstra ud af julefrokosten, kan I med fordel overveje, om I skal leje et lokale, hvor I kan være. På https://sonnerupgaard.dk/kursuscenter/ kan I undersøge jeres muligheder. Der findes lokaler med et præg af historie i alle mulige størrelser, så det kan tilpasses mængden af gæster og afstandsreglerne. Ved at leje et lokale, kan I fokusere på at gøre aftenen hyggelig med nogle aktiviteter og lignende, i stedet for at skulle planlægge, dække op og gøre rent bagefter.

Planlæg nogle aktiviteter, alle kan være med til

Hvis I vil sørge for at inkludere alle gæsterne uanset alder, bør I planlægge jeres julefrokostsaktiviteter på en måde, hvorpå alle kan deltage. Men der behøver ikke være en aktivitet, før alle har det sjovt. Måske I blot skal dække bordene op, så børnene kan sidde sammen, og de voksne kan sidde sammen. Ved at leje et lokale ved et kursuscenter, vil der blandt andet være god plads udenfor til børnene, hvis de vil ud at leje i sneen -hvis det nu skulle ske, der faldt noget.

Julen er en dejlig og hyggelig tid, og en julefrokost er en god måde at få set de familiemedlemmer, man ikke ser så tit. Og maden, ikke mindst, er også en stor del af julen. At være samlet om bordet med god øl og mad –det er hygge!