Hvor meget tøj skal man bruge til en nyfødt?

Når man skal have en baby, er der så mange ting at tænke på – hvilken slags bleer man skal købe, hvordan man skal indrette børneværelset, og selvfølgelig hvilket tøj man skal klæde den lille i. Det kan være svært at vide, hvor meget babytøj du har brug for til en nyfødt, men vi har styr på det. Læs med i denne artikel om alt det babytøj, du skal ud og have købt, før din lille vidunder ankommer til verdenen. 

En masse bodysuits

Man kan virkelig ikke have for mange bodysuits eller onesies, når man har en baby. De er gode basislag til at holde din baby varm, og du skal have flere af dem ved hånden i tilfælde af uheld. Vi anbefaler, at du køber mindst seks bodysuits eller onesies i nyfødt størrelse. Kig efter bodysuits, der er lavet af blødt, åndbart stof, og som har trykknapper ved bleen. Det er meget nemmere at bruge ved bleskift. På denne måde skal du ikke have hele bodien af, når du skal skifte dit barns ble. Et godt tip vil være at købe flere bodysuits i en større størrelse. Så har du dem liggende til når dit barn er vokset. Du kan sommetider finde bodysuites i en pakke med flere i til en skarp pris. Du kan finde bodysuits i alle babyforretninger, men også i større supermarkeder som Kvickly og Føtex.

Almindeligt basistøj

Du behøver ikke at gå for vidt, når det gælder tøj til din nyfødte. Et par enkle ting i hvidt og andre neutrale farver er alt, hvad du behøver. Du vil sandsynligvis få en masse babytøj i gave fra venner og familie, men lidt basistøj kan være rart at have. Du kan med fordel købe noget kønsneutralt babytøj, så du kan matche og mikse tøj med hinanden i forskellige farver. Basistøj kan være langærmet bluser eller strømpebukser, som kan holde din lille guldklump dejlig varm. Du kan finde søde sæt, som er nemme at iføre et spædbarn i. Kig efter manchetter på ærmerne og bukserne, der kan rulles op eller ned for at justere længden. Det er praktisk og let at finde i babybutikker 

Sovedragter med fødder

Sovedragter er en nødvendighed, når du får en baby. De er varme og behagelige. Hvis du skal putte dit barn i barnevogn, så er en sovedragt yderst vigtig. Det er nemt at finde sovedragter med fødder i babybutikker. Det gode ved dem er, at de holder din baby varm fra top til tå. Du kan finde sovedragter af forskellige materialer, men bomuld er det mest åndbare og behagelige for din baby. Hvis du har fået et vinterbarn, så er en sovedragt i uld et oplagt valg. Hvis du skal ud og trille med barnevognen i de koldere vinterperioder, så vil en varm sovedragt holde dit barn dejlig varm. Til de varmere perioder kan en sovedragt i tyndere materiale være en god idé.