Klæd dit barn på til at nyde naturen

Man siger, at der ikke er noget der hedder dårligt vejr, kun forkert påklædning. Det kan man sige til dem, der brokker sig over at skulle ud at gå en tur i skoven, ved havet eller omkring en sø. Her er det vigtigste selvfølgelig at have behagelige sko på, som du kan gå langt i. Men når det kommer til børn, kan du have brug for at tænke lidt længere. Bor I for eksempel tæt på havet, og er I en familie af ivrige lystfiskere, så kan det være nødvendigt at skabe sig et samlet overblik over waders til børn og indkøbe et par til jeres yngste. Våde sko og bukser kan hurtigt forkorte en dag ved vandet.

Beskyt mod vand og kulde

Når du har børn med i naturen, kan du ikke forvente at de holder sig til stierne eller kan modstå at hoppe i pytter. Beskidt tøj er et minimalt problem i forhold til at holde poderne varme. Hvis I holder jer i bevægelse og de tåger rundt, vil den fysiske aktivitet være nok. Men hvis uheldet er ude og et fald fører til gennemblødte bukser og sokker, kan det hurtigt lægge en dæmper på barnet, der nu begynder at føle sig kold. Og hvad kommer så? ”Jeg vil hjeeeem”. I dette tilfælde er flyverdragten familien bedste ven. Kombiner med et par forede gummistøvler, og I er parate til mudder, regn og blæst.

Pas på varme og sol

Om sommeren er forholdene noget anderledes, og her skal du være opmærksom på risikoen for solskoldning og dehydrering. Skal I gå et sted i åben sol, bør du iklæde dit barn hat og let tøj, der dækker overkroppen. Solcreme beskytter ikke tilstrækkeligt ved længere tids færden i solen. Hav også altid vand og eventuelt frugt med til at tanke kroppen med væske og energi.