Kom godt i gang med at lære dit barn klokken

Tid

Det er aldrig for tidligt at begynde at lære dit barn klokken. Jo før du begynder, jo bedre er det faktisk.  Det er godt at lære dit barn om tidsfornemmelse, og på et eller andet tidspunkt skal dit barn bruge det i forbindelse med skole. Derfor kan det blive et sommerprojekt, som du skal kaste dig over, hvis dit barn skal begynde i skole efter sommerferien. Læs med i denne artikel om, hvordan du kommer i gang med at lære dit barn klokken.

Gør det visuelt

En måde at hjælpe dit barn med at forstå tid på er at gøre det visuelt. Det kan du gøre ved at bruge et ur eller en urskive med bevægelige visere eller ved at tegne et ur på et stykke papir. Forklar dit barn, hvordan uret fungerer, og hvordan man tæller minutter. Du kan eventuelt få dit barn til at tegne uret og farvelægge det, så det ser pænt ud. Farver hjælper ofte på indlæringen, og jo mere du inddrager dit barn, jo bedre. Lær dit barn om timer og minutter, og hvor lang tid det tager for en time eller et minut at gå. Hjælp dem til at forstå, at tid er noget, der kan måles, og hvordan man bruger det i samtaler.

Køb et ur til dit barn

Når dit barn begynder at forstå, hvordan tiden fungerer, kan du måske købe et ur til det. Et simpelt ur med en time- og minutviser er alt, hvad de behøver for at begynde at lære at se tiden. Du kan finde ure, der er specielt designet til børn, og som er lette at bruge. Det er også muligt at købe et smartwatch til børn. Hjælp dit barn med at sætte uret på og tage det af. Vis dit barn, hvordan det kan aflæse tiden på uret. Du kan finde ure til børn i fine farver eller med et design fra deres favorittegneserie.

Lav en leg ud af det

Det skal være sjovt at lære, så lav en leg ud af at lære klokken. Der er mange spil, som kan hjælpe dit barn med at lære at fortælle tiden. Prøv nogle online spil eller apps, eller find på dit eget spil. Du kan bruge en timer til at se, hvem der kan udføre en bestemt opgave hurtigst. Se f.eks. hvem der kan tage sine sko på hurtigst eller børste tænder på to minutter. Du kan også bruge et stopur til at tage tid på, hvor lang tid det tager at udføre forskellige aktiviteter.