Legens mange sider

Leg for de yngste er essentielt, for at de kan fungere i det sociale liv og helt generelt fremadrettet. De skal lære at udforske, være nysgerrige og inkludere andre i legen. Forskelligt legetøj bruges til forskellige aldre, hvilket du kan læse mere om i dette indlæg.

Legetøj til alle aldersgrupper

Adskillige timer i vuggestuen, dagplejen, børnehaven, skolen og resten af livet spenderes med legetøj. Det er især i de første år af et barns liv, legetøj er populært. I den alder kan næsten alt blive benyttet som legetøj, men noget er udviklet specielt til formålet. For eksempel er der aktivitetstæpper til de ganske små, hvor de kan få lang tid til at forsvinde som skyer for solen. Der er også bl.a. barnevognskæder. Ved at hænge sådan en op i barnevognen, kan barnets opmærksomhed være optaget på lange gåture. Hvis vi snakker legetøj til de lidt ældre børn i kategorien, er for eksempel Lego, togbaner og Barbie målrettet dem. Lego kræver kreativitet og kan udvikle barnets tålmodighed, mens togbaner og Barbie også er kreativt tidsfordriv. Bamser er egnet til alle aldre – selv voksne. Selvom nogle ikke betragter dem som legetøj, er de i børns øjne levende nok til at kunne være del af for eksempel et dukketeater el.lign.

Udendørs leg har ingen grænser

Leg behøver ikke altid foregå beskyttet eller indenfor. Udenfor er der fantastisk mange muligheder for leg. Naturen er en kæmpe legeplads, hvor kun fantasien sætter grænser. Og hvis din egen fantasi føler sig fortabt, er dit barn heldigvis fuld af idéer, hvis det er i humør til det. Gider I ikke finde den nærmeste legeplads eller bruge den frie natur, kan I haven bygge jeres egen. Der skal blot være en sandkasse, nogle gynger og/eller en rutsjebane – og så nogle skovle og spande, så sandkreativiteten kan flyve afsted.