Mangler dit barn en fritidsaktivitet? Få gode ideer her

Mange børn trives med at have en aktivitet, der kan optage noget af tiden i deres fritid. Nogle børn har nok i én aktivitet, hvorimod andre børn kan jonglere flere på samme tid. Det er dog ofte de samme klassiske sportsgrene, som børn ender med at kaste sig ud. Dette glæder nogle børn, der eksempelvis nyder at spille fodbold eller gå til gymnastik, men nogle gange vil børn også gerne prøve noget nyt og spændende. Derfor kan du nedenfor finde nogle forslag til spændende fritidsaktiviteter for børn.

Parkour

Parkour er en yderst populær sportsgren i blandt andet USA, men i Danmark er den stadig ved at finde sit fodfæste. Men ikke desto mindre er flere og flere steder begyndt at tilbyde parkour for børn, hvor der er fokus på bevægelse, udfordringer og mod. Parkour er en oplagt fritidsaktivitet for et barn, der elsker at bevæge sig og prøve grænser af, men ikke nødvendigvis trives med en bold mellem fødderne.

Orienteringsløb

De fleste børn prøver kræfter med orienteringsløb i idrætstimerne, men dette behøver altså ikke være det eneste sammenstød med aktiviteten. Flere klubber tilbyder orienteringsløb for børn, hvortil de herigennem både vil få stimuleret kroppen og hjernen. Det er desuden en fritidsaktivitet, der ikke kræver det store udstyr, så det er nemt for barnet at prøve det af, hvortil tabet ikke vil være stort, hvis ikke det var et match.

Amerikansk fodbold

Den amerikanske sportsgren er begyndt at komme mere og mere frem i det danske land, men det er stadig ikke nogen almindelig fritidsaktivitet i store dele af landet. De fleste byer og dog enkelte klubber og steder, hvor børn kan prøvet kræfter med den anderledes fodbold. Skulle sporten hænge ved, tilbyder flere efterskoler også linjer, hvor det er muligt at fortsætte med samt udvikle sine evner indenfor sporten sammen med andre unge.