Planlæg en cykelferie med din familie

En cykelferie er en hyggelig og anderledes måde at holde ferie på. Men hvad er egentlig værd at tænke på, før du tager på en cykelferie med din familie?

Gennemgå alles cykler grundigt

En cykelferie kommer til at føles meget lang og uoverskuelig på en dårlig cykel. Derfor er det naturligvis vigtigt, at alle i familien har en god cykel.

Det er en god idé at tjekke alles cykler igennem for eventuelle fejl, punkterede dæk, ødelagte lygter eller reflekser m.m. Og hvis du vil være sikker på, at alt er, som det skal være, så kan du besøge din lokale cykelsmed.

Det kan også være, at der er nogen i familien, der har brug for en hel ny cykel. Så kan du få hjælp og vejledning hos en cykelhandler. Du kan finde alt fra en smart pigecykel til en detaljeret herrecykel.

Find vej med en cykelcomputer

Hvis du har lavet en rute hjemmefra, så har du brug for en eller anden form for GPS på din tur. Det fungerer hverken med et kort eller en mobiltelefon, så snart du er kørende, så derfor er det smart med en cykelcomputer.

En cykelcomputer kan du sætte på din cykel for at følge med i hastighed, total distance, kørt tid m.m. Men du kan også få en med GPS i. Det er en smart løsning, hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv at finde vej. Ellers kan du f.eks. også bruge et ur med GPS i.

Pak smart og let

Det er dig selv, der cykler med al din bagage og oppakning. Derfor er det også en god idé at overveje, hvordan du pakker smartest og lettest.

Hvis du er i tvivl, om du har for meget med, så kan du altid tage en kort tur på din cykel for at fornemme, hvor meget dine ting vejer.