Sådan bliver dit barn klar til vuggestue

De fleste forældre vælger at sende deres barn i vuggestue, dagpleje eller anden pasningsordning, når barnet er gammelt nok, for at man selv kan gå på arbejde, og for at barnet bliver stimuleret blandt andre børn og voksne.

Hvis du skal til at sende dit første barn i en ny pasningsordning, vil du helt sikkert gerne gøre det hele så perfekt som muligt, selvom det kan være svært at finde rundt i de mange informationer og huske alle de forskellige ting. Derfor får du her en liste, som du kan bruge, inden du sender dit barn afsted den første dag. Det er også vigtigt at huske på, at ingen forventer, at du er den perfekte forældre fra dag ét, og at du også skal lære en masse nye ting i denne proces.

Huskeliste

  • Sørg for at dit barn har ekstra tøj med. Det gælder både bodystocking, strømper, bukser og overdele. Der kan ske mange ting i løbet af sådan en dag i vuggestuen som gør, at dit barn har brug for at få skiftet tøj
  • Pak en god taske med udetøj til alt slags vejr – termotøj, regntøj, flyverdragt, fleecetøj, gummistøvler, vinterstøvler, sandaler. Her bør du naturligvis tage højde for årstiden og vejrudsigten, men tag hellere for mange forskellige dele med end for få. Og husk solcreme!
  • Tag masser bleer med. Det er ikke til at vide, hvor mange bleer der er brug for i løbet af sådan en dag i vuggetuen, så sørg for at der er fyldt godt op i bleskuffen.
  • Sutter! Mange børn i vuggestuen bruger sikkert sut, og børnene smider dem rundt omkring, når de ikke vil have dem mere. For at være sikker på, at dit barn altid har en sut når der er brug for det, kan du med fordel købe sutter med navn
  • Sidst men ikke mindst, bør du sørge for at dit barns navn står i alt det du afleverer i vuggestuen