Sådan får du mest ud af en ferie med børnene

Hvis du er ved at planlægge en ferie for hele familien, så er der en række ting, du bør overveje, inden du booker rejsen, vælger destinationen og tager afsted.

Der er nemlig en del ting, du kan gøre for at sørge for, at hele familien får noget ud af ferie – både børn og voksne. Det hjælper ikke noget, at børnene har det vildt sjovt, hvis forældrene keder sig – og omvendt. Sørg for, at der er noget for alle, så vil det gode humør og den gode energi smitte af og skabe en kædereaktion. Bliv klogere her.

Sørg for, at der er underholdning for børnene

Én af de første ting, du bør overveje, handler om, hvad der er af aktiviteter for børnene. Det er der nemlig flere fordele i. Først og fremmest vil børnene have det sjovt og danne en masse fantastiske minder – og det er selvfølgeligt en rigtig vigtig del af ferien. For det andet vil børneaktiviteter også frigive tid til de voksne, hvor de ikke skal underholde børnene, men i stedet kan fokusere på at slappe af og lave ting, der interesserer dem.

Der skal også været noget godt for de voksne

Når I har sat ved kryds ved, at der er aktiviteter for børnene, kan I begynde at overveje, hvilke aktiviteter de voksne skal kunne nyde. Her er der masser af muligheder, og det handler særligt om at finde noget, der er den perfekte kombination af aktivitet og afslapning alt efter, hvilket type ferie I kan lide.

I kan for eksempel kigge på hoteller med wellness, hvor der samtidig er sjove aktiviteter for børnene. På den måde kan I få en afslappende ferie, mens børnene får brændt noget krudt af og har det sjovt.

Hvis I er mere til actionfyldte ferie, kan I overveje at tage på sportsrejser, hvor hele familien kan prøve kræfter med en masse sport. Der findes ferier for alle, det handler bare om at finde den, der matcher jeres familie bedst muligt.

Tag børnene med på råd, når I skal vælge destinationen

I kan med fordel tage børnene med på råd, når I planlægger ferien og feriedestinationen, hvis børnene er gamle nok.

Når de har en form for medbestemmelse, vil de se endnu mere frem til rejsen, og de kan allerede planlægge hjemmefra, hvad de gerne vil bruge tiden på. Det sikrer også, at I ikke kommer til at booke en ferie, hvor børnene ikke helt synes, at stedet er noget for dem – hvis der er noget, der kan ødelægge en god ferie, så er det sure og tvære børn.

Tag ud og oplev ting på jeres ferie

Ligegyldigt om I booker en charterferie med pool og buffet, eller om I tager på en sportsferie, så bør I sørge for at komme lidt ud i løbet af ferien. På den måde kan I se nogle ting sammen, som I ellers ikke ville have oplevet. Det skaber gode minder og en masse kvalitetstid.