Sådan holder du den perfekte babyshower

Sådan holder du den perfekte babyshower

Babyshowers har længe været standarden i USA, når man har skulle fejre at et familiemedlem, veninde eller kollega var gravid. Det er først indenfor de sidste 5-10 år, at det også har slået igennem herhjemme. Et babyshower både en fejring af graviditeten men også en form for overgangsritual for den gravide kvinde, som er med til at gøre hende mentalt indstillet på at der snart kommer et barn til verden. Hvis du har en god veninde der er gravid og gerne vil holde et babyshower for hende, så kan det være svært at vide hvor du skal starte, hvis det ikke er noget du har prøvet før. Hvis det er dig, så kan du med fordel læse med her.

Hvad er det første skridt?

Hvis du har besluttet dig for, at du vil glæde din veninde med et babyshower, så er det første skridt at finde en passende dato. Når du har lagt dig fast på en dato, skal du også invitere de mennesker som betyder noget for din veninde og som derfor bør være med til et babyshower for hende og hendes ufødte barn, så skal du have lavet invitationer, som du kan sende ud til alle der skal være en del af festlighederne. Herefter er det blot at sende invitationerne ud. Man kan alternativt også oprette en begivenhed på Facebook.

Dette skal du have købt ind

Når invitationerne er sendt af sted, så skal du have lavet en liste over de ting som der skal købes ind til selve begivenheden. Her er det vigtigt at være opmærksom på at man både skal anskaffe dekoration og pynt, samt mad og drikke. Når det kommer til pynten og dekorationerne, så afhænger det også af hvor man har tænkt sig at holde babyshoweret. Hvis det er i et privat hjem, så gå amok med pynt og dekoration, men hvis man har tænkt sig at være på en café eller lignende, skal man tænke en lille smule alternativt på den konto.

Hvad skal man servere for gæsterne?

Et babyshower er typisk ikke en lang begivenhed, som f.eks. et bryllup. Derfor er det ikke sikkert at man behøver at købe et decideret måltid, men i stedet kan fokusere på en kage og nogle snacks og drikkevarer. Når det kommer til drikkevarerne, så husk på at gravide kvinder ikke drikker alkohol, så hvis du overvejer champagne, så sørg for at der er et alkoholfrit alternativ til din veninden. Ellers er det blot at komme igang.