Sådan kan du få dit barn til at sove mere roligt

Kugledyne

Rigtig mange forældre har svært ved at få deres barn til at sove roligt. Det kan være en stor ulempe, da det kan betyde, at barnet ikke får tilstrækkeligt med god søvn.

Dette kan føre til, at barnet ikke er frisk og veludhvilet, når det er tid til at stå op om morgenen. Det kan gøre hele morgenrutinen mere besværlig, og det kan endda ende med at have indflydelse på resten af dagen for barnet.

Af denne grund er det vigtigt, at du tager det seriøst, hvis dit barn sover uroligt. Herunder bliver du præsenteret for en række ting, der kan være med til at løse problemet.

Skab en fast søvnrutine

På lige fod med, at det for voksne er vigtigt at have en god søvnrutine, så er det også gældende for børn. Hvis du oplever, at dit barn ikke kan falde i søvn eller sover uroligt, kan det være et tegn på en manglende rutine.

Sørger du for, at dit barn sover og vågner på faste tidspunkter hver dag, bliver det lettere for kroppen at indstille sit indvendige ur. Dette kan være medvirkende til, at barnet kommer til at sove mere roligt om natten.

Det er ikke sikkert, at det er let til en start, men på sigt vil dit barn lære at sætte pris på det. Hertil vil det også medvirke til, at dit barn helt automatisk bliver træt, når det er tid til at sove om aftenen.

Køb en kugledyne

Hjælper det ikke at skabe en god rutine, kan det måske hjælpe at købe en kugledyne. Denne type dyne kaldes også for en tyngdedyne, da den skaber tyngde, som får barnet til at føle tryghed og falde til ro.

Det er en type dyne, der har været anvendt i mange år, men især i løbet af de seneste par år, er der flere, der har fået øjnene op for den. Det skyldes, at flere er blevet bekendt med de fordele, der følger med, når man vælger en kugledyne.

Hvis du har gjort dig overvejelser om at anskaffe dig en kugledyne, er det vigtigt, at du vælger med afsæt i dit barns vægt, da det er dét, der afgør, hvor tung dynen skal være.

Intet blåt lys før sengetid

Det er også en god idé at sikre, at dit barn ikke udsættes for blåt lys inden sengetid. Det er forskelligt, hvor meget det påvirker børn, men det er videnskabeligt bevist, at blåt lys kan ødelægge søvnkvaliteten.

Derfor er det meget vigtigt, at du forsøger at sikre, at barnet ikke udsættes for blåt lys i den sidste time inden sengetid. Det kan f.eks. opnås ved at læse sammen, lege en rolig leg eller noget helt tredje.

Hvis du har et barn, der er rigtig glad for at spille på sin iPad, se fjernsyn e.l., kan det være svært at nå i mål med dette. Dog vil det blot understrege, hvor vigtigt det er, da det ofte er sådanne børn, der påvirkes af det blå lys.