Sådan vælger du den rette barnevogn

Når du bliver forælder, er der en række forskellige produkter til den nye baby, som er et must. Et af dem er barnevognen, som er jeres fremtidige transportmiddel i et godt stykke tid. Der er mange at vælge imellem, og har du endnu ikke købt vognen, er der nogle overvejelser, der kan gøre din beslutning lettere. Her guider vi til hvilke.

Kvalitet

Når du skal vælge barnevogn, skal du først og fremmest gå efter en i høj kvalitet, der er meget holdbar. Der er mange komponenter, led og detaljer på vognen, som skal være robuste og solide. Du lægger trods alt din lille guldklump her, så kvaliteten skal være helt i top. Tag meget gerne en prøvetur med modellen, så du kan mærke, hvordan den er at køre med.

Hjul

Læg også mærke til hjulene, som bærer selve vognen. De skal gerne komme med en form for affjedring, så barnet ikke kommer til at ligge og bumpe, når du kører med vognen. Hjul med fleksibilitet og smidige kuglelejer gør det lettere for dig at bevæge den rundt, for husk på, at du kommer til at køre meget med den.

Materialer

Når det kommer til betrækket, der skærmer den lille af, skal materialerne gerne være åndbare men beskyttende. Det er bedst, hvis du kan temperaturregulere efter varme- og kuldeforhold, og overtrækket må gerne komme med mulighed for at blive kørt op og ned. En ekstra overdækning er også et plus, så barnet kan blive helt afskærmet i dårligt vejr. Nogle overtræk kommer med et vindue, som kan være en smart detalje.

Rengøring

Eftersom du har med et lille barn at gøre, kan du næppe undgå, at vognens indre bliver beskidt. Det betyder, at det er et must med vaskbare indsatser og materialer, der er smudsafvisende og lette at tørre af. Med hensyn til rengøring er det en god ide at tørre metaldelene og hjulene af, når du har været ude i dårligt vejr. Så slipper du for rust og hurtig nedbrydning.

Håndtering

En barnevogn kan være svær at håndtere, og når du kører med den, har du ikke plads til meget andet. Derfor er det smart med en variant, der kommer med opbevaringsmuligheder til babyens taske, din egen taske og eventuelt bagage og indkøbsposer. Alt i alt bør du skrive dig følgende bag øret, når du skal købe en ny barnevogn:

  • Kvalitet
  • Hjul
  • Materialer
  • Rengøring
  • Håndtering

Du bør tillige se nærmere på styret, for ergonomiske håndtag og en justerbar højde vil give dig bedre vilkår, når du skubber. Selvom barnet ikke vejer meget, kan det blive tungt i længden, og med de rette elementer slipper du for slitage på egen krop.