Sådan hjælper du dit barn igennem teenagetiden

Det er stort at blive forælder for første gang, og det er ligeså stort, hvis det sker igen og igen. Er dine børn blevet store, og har du et eller flere børn i puberteten, så kan du stensikkert genkende, at der er kommet mere tordenvejr i luften. Er du i tvivl om, hvordan du kan hjælpe din teenager igennem teenagetiden, så kan du få gode råd her.

Sæt grænser og snak sammen

Du kender det sikkert fra dengang, du selv var teenager. Mor og far ville ikke høre, og alt hvad man sagde, havde man ret i. Som forælder kan det være frustrerende at stå i, og derfor er det vigtigt, at du er god til at sætte grænser for din teenager, mens det samtidigt er vigtigt, at I kan snakke sammen. På den måde kan I undgå flere skænderier om dagen, og er der klare retningslinjer, er der færre misforståelser.

Det er også vigtigt, at man er god til at lytte til sit barn

Selvom det kan være svært ikke at modsige sig noget af det, ens barn siger, så er det vigtigt, at man kan holde munden lukket og bare lytte. Hvis ens barn kommer hjem og er frustreret over noget, kan det altid være en god idé at sætte sig sammen og få snakket tingene igennem, uden at det ender i et skænderi.

Acceptér at der vil være svære perioder

Selv hvis man har et godt forhold til sin teenager, kan det være svært at undgå svære perioder fuldstændigt – faktisk kan det nærmest være umuligt. Der vil nemlig opstå uoverensstemmelser og uenigheder, hvilket er ganske naturligt og noget, som du skal lære at acceptere som forælder.

Hjælp din teenager hvor du kan

Hvis du har et godt forhold til din teenager, er der gode chancer for, at han eller hun vil komme til dig og spørge efter hjælp. Der kan nemlig være mange ting, som din teenager går og kæmper med, hvilket også er naturligt i den årrække. Eksempelvis kan det være en ting såsom bumser og uren hud, som tynger din teenager.

Bumser og uren hud er naturligt men også noget, der kan afhjælpes med de rette midler

Som forælder kan det være ubehageligt at se ens barn være ked af det, og derfor er det noget, som du skal tage seriøst. Husk på at bumser og uren hud er naturligt, men det er dog noget, som i mange tilfælde kan afhjælpes med de rette midler. Bliv eksempelvis klogere på gode produkter til netop uren hud ved at klikke her.

Tæl til 10 når tingene brænder på

Du har selv et ansvar for, at tingene i hjemmet ikke eskalerer, hvis man er i en overensstemmelse. Før du farer op og råber ad dit barn, kan det være en god idé at tælle til 10, selvom det ikke er det, man tænker mest på i en sådan situation. Lær dit barn det samme og mærk hurtigt hvordan tingene deeskalerer igen.