Sådan passer og plejer du dit barns hår

Børns hår gennemgår drastiske ændringer med tiden – fra meget lidt hår som spædbørn til måske tykt og uregerligt hår med tiden. Det er derfor en god idé at vide, hvordan du skal passe og pleje dit barns hår, så det ender med at gro sig stærkt og sundt. Vi har derfor i denne artikel samlet nogle tips og tricks til, hvordan du kan hjælpe dit barns hår med at gro sig stærkt og sundt.

Sund kost

Et barns kost har stor betydning for, om dit barns hår vokser som det skal og vokser sig stærkt med tiden. Du skal derfor sørge for at dit barn indtager en sund og balanceret kost, der er varieret og rig på både vitaminer og mineraler. Husk især at inkludere følgende fødevarer i din barns kost: æg, fuldkornsbrød, ost eller yoghurt, avocadoer, hindbær, laks, valnødder, bananer og tomater. Derudover er det især vigtigt, at dit barn får nok vitamin B, som er essentielt for at fremme hårvæksten.

Daglig hårpleje

Der skal også hårpleje til at holde håret sundt. Børn skal også have vasket hår regelmæssigt, men helst ikke hver dag, da det kan udtørre håret. Ideelt bør du vaske dit barns hår hver anden dag – og vælg så gerne energivenlige hårprodukter for at vedligeholde hårets naturlige pH balance. Håret skal også gerne børste flere gange om gange for at stimulere hårvækst og fremme blodcirkulationen. Hvis dit barns hår er svært at rede ud, kan du med fordel bruge lidt kokosolie til at udrede eventuelle knuder.

Regelmæssige klipninger

Ligesom voksne skal regelmæssigt til frisøren for at holde håret sundt, så skal børn det samme. Hvis der er tale om en dreng med en bestemt korthårsfrisure, kan det godt være, at du skal forbi frisøren lidt oftere for at holde håret sundt og holde frisurens form. Hvis du dog har en pige med langt hår, bør du sørge for at komme forbi frisøren hver 10.-12. uge for at holde spidserne sunde og raske – og samtidig sikre, at håret er så nemt som muligt at rede ud hver eneste dag.

Mangler du en frisør til dit barn? Vi kan anbefale Tom K i Kolding, som har mange års erfaring med klip af både store og små. Du kan læse mere og booke tid hos Tom K her: https://tom-k.dk/.