Sådan planlægger I bedst jeres næste bilferie

Det er aldrig for tidligt at begynde at planlægge jeres næste sommerferie. Det kan nemlig godt tage noget tid at komme i mål med alle detaljer. Desuden kan I gå og glæde jer i længere tid, hvis I bliver hurtigt færdig med planlægningen.

Hvis ikke I har prøvet at tage på bilferie før, skal I helt sikkert overveje at gøre det. Der er flere fede fordele ved en bilferie. Men hvordan kommer I lige i gang med at planlægge sådan en?

I kan tage tingene i jeres eget tempo

Når I er en hel familie, der skal afsted på ferie, kan det godt virke stressende, fordi der er mange ting at tænke på og huske. Hvis I skal på en flyrejse, skal I have styr på jeres flyafgange, billetter, kørsel til lufthavnen m.m. Det samme gælder en rejse med tog eller færge.

Når I tager på en bilferie, kan I tage tingene i jeres eget tempo. Der er ingen, der bestemmer, om I skal køre klokken 14:00 eller klokken 22:00. I kan køre, når I har tid til det. Det er derfor en helt perfekt rejseform, når I er en familie.

I slipper for en del af det stress, der ellers godt kan være på sådan en ferie. Det er ikke meningen, at jeres ferie skal være stressende, så en bilferie er oplagt.

Sørg for underholdning til de mindste på turen

Én af ulemperne ved en bilferie er, at det ofte tager længere tid at komme frem end i både fly og tog. Derfor kan det også godt nå at blive kedeligt for de mindste i familien. Det kan blive svært for alle at holde tålmodigheden oppe, men det er specielt udfordrende for de mindste.

Derfor skal I sørge for at have forskellige former for underholdning med til turen. I kan f.eks. tage nogle små spil med, der kan spilles i bilen. I kan også lege nogle forskellige lege. Ellers kan I begynde at synge nogle forskellige børnesange.

Generelt handler det bare om at finde på noget, der kan holde de mindste underholdt så længe som muligt. Hvis I tager en tablet og et par høretelefoner med, kan de som regel være underholdt i et par timer ad gangen. Så kan de nemlig enten se film, høre lydbog eller lytte til musik.

Det er en god idé at have noget forskelligt med, så der er noget at vælge imellem, når det ene bliver kedeligt.

I er ikke bundet til en bestemt destination

Når I tager på bilferie, giver det jer en rigtig stor frihed. I kan nemlig køre lige hvorhen, I vil. Når I booker en flyrejse, så bliver I fløjet til en bestemt destination, og så er I bare der. Hvis I i stedet kører på ferie, kan I helt selv bestemme, hvor I vil køre hen, og hvor længe I vil være hvert sted.

Derfor har I en frihed til at besøge flere forskellige destinationer, hvis det er det, I har lyst til.