Små ting, der kan gøre en stor forskel for dit lille barn

Det er altså let at blive helt skør i hovedet af alle de mange ting, der pludselig er at huske på og tage højde for, når man bliver forældre. Det er nemlig på mange måder en helt ny tilværelse, du går i møde, når dit første barn kommer til verden.

Det er noget, vi forstår hos SommerBarn, og derfor har vi også forsøgt at gøre det lidt nemmere for dig.

Vi har nemlig samlet nogle af de mindre ting, som du måske ikke endnu har tænkt på, men som kan gå hen at gøre en stor forskel for dig og dit lille barn.

Børnesikring af hjem

Før den lille nye begynder at gå, er det nok ikke noget, du behøver at tænke meget over. Mens de stadig helst ligger i mors arme, så er det ikke meget ballade, de kan nå at lave, men der kommer en dag, hvor de begynder at udforske verden omkring dem.

Børn er nemlig nogle nysgerrige størrelser, og derfor er det kun et spørgsmål om tid, før det forsøger sig med at komme rundt på egen hånd, og så kan det godt gå stærkt.

Derfor skal du altså før eller siden sørge for at børnesikre dit hjem.

  • Sæt et sikkerhedsgitter op, hvis de ikke skal kravle på trapper eller ind i bestemte rum

  • Sørg for at holde mindre ting uden for rækkevidde af barnet, der ellers kunne tage det i munden

  • Sæt børnelås på skuffer og skabe

  • Gem de skrappe kemikalier langt væk

  • Sørg for også at sætte sikkerhedspropper i alle stikkontakter

Hvis du tager de rette forbehold, så kan du faktisk undgå mange slags ulykker. Det er nemlig svært at forklare et lille barn, at de ikke må lege med stikkontakterne, så der er næsten ikke andet at gøre. Til gengæld er der heldigvis råd for det meste.

De små ting, der gør hverdagen nemmere

At tage sig af et helt lille barn kræver også noget andet end bare at passe på dig selv. Det betyder altså også, at der er flere små ting, du kan gøre for at gøre hverdagen nemmere.

Det kan for eksempel blive meget nemmere for dig at bade dit barn, hvis du ikke skal stå under en bruser og gøre det. Derfor vil et badekar til småbørn være en stor hjælp. Til nogle modeller får du også en indsats, hvor de helt små børn kan sidde. Det er smart, hvis de ikke selv kan sidde oprejst endnu.

Noget andet, der også let vil kunne komme dig til gode, er at have en brystpumpe. Med sådan én kan du nemlig sørge for at have brystmælk til dit barn, også hvis du ikke er i nærheden. Det bliver også en mulighed at gemme den til senere.

Der er meget mere, du kan få glæde af, og i sidste ende, er det op til dig.

Hvad end du kunne få brug for, så er der en stor sandsynlighed for, at der allerede findes en løsning.