Sover dit barn uroligt? Måske er det tid til en ny seng

Det kan være frustrerende som forælder at blive vækket flere gange om natten, fordi ens barn ikke kan sove igennem. Man kan hurtigt fristes til at bebrejde for meget skærmtid eller for lidt fysisk aktivitet til at gøre dem trætte, men ofte kan det faktisk skyldes, at dit barn har en seng, der ikke passer til deres krop. 

En juniorseng kan føles meget besværlig at skulle ud og købe, fordi der er så mange muligheder, så hvordan vælger man den helt rigtige? Det er der heldigvis råd for, så her har vi samlet nogle tips til, hvordan du finder den rigtige juniorseng til dit barn. 

 

Tænk praktisk og komfortabelt

Når der skal vælges ny juniorseng til børneværelset, skal du naturligvis have fokus på barnets komfort i sengen. Derudover findes der så mange muligheder i dag, at du også bør gøre dig tanker om, hvilket design der er mest praktisk for jer. 

Skal det være en køjeseng, en sovebriks med opbevaring eller en halvhøj seng? De mange variationer giver dig mulighed for at finde den model, der passer ind på lige netop dit barns soveværelse. 

Madrassen er dog altid det vigtigste, når der skal vælges seng til barnet. Derfor er der mange ting, du bør forholde dig til i jagten på den bedste madras til dit barns juniorseng. 

 

En jungle af madrasser

Når man først begynder at researche på forskellige madrasser til børn, kan man hurtigt blive forvirret. Der er nemlig tusind ting at forholde sig til, og det kan være svært som privatperson at finde frem til, hvilke ting der er de vigtigste at lægge vægt på. 

Først og fremmest bør du gøre dig klog på madrassernes indhold. Det lyder måske underligt, for er en madras ikke bare en madras? Men nej. Madrassen til en juniorseng kan nemlig være fyldt med mange forskellige ting. Den kan være fyldt med skum eller koldskum og flere forskellige slags fjedre, og det er ikke ligegyldigt, hvilken type madrasfyld dit barn skal ligge på om natten. 

Det kan være en stor fordel at bevæge sig ned til en autoriseret forhandler. Her kan du nemlig få hjælp til at vælge den rigtige madras, og du vil blive overrasket over, hvor mange faktorer der spiller ind. Husk dog altid at tage dit barn med derned, da det er vigtigt, at de prøver at ligge på madrassen, før i køber den. 

 

Er det så nok med en ny juniorseng?

Selvom en ny seng købt specielt til dit barns behov kan gøre underværker for deres nattesøvn, så er der også mange andre faktorer, der spiller ind, når det drejer sig om søvnkvalitet hos dit barn. 

Det kan eksempelvis være en fordel for dit barn ikke at ligge i sengen i flere timer, inden det skal sove. Prøv i stedet med en kontorstol eller en god lænestol som han/hun kan sidde i, indtil de skal i seng. 

En anden faktor, der også kan spille ind, er aktivitetsniveau i løbet af dagen, som vi nævnte i starten. Selvom det sjældent er hele grunden til problemet, så kan det sagtens have en effekt på dit barns søvn. Hvis barnet ikke er træt, når du putter det, så vil det antageligt også have sværere ved at sove igennem.