Tjekliste til når baby kommer

Man tæller dagene ned i spænding og venter bare på, at det store øjeblik skal komme. Har du også svært ved at sidde stille i stolen op til fødslen af dit første barn? Det kan være rart med en lille tjekliste, så man kan sikre sig, at alt er forberedt, inden babyen kommer.

Komfort

Når man endelig kommer hjem med en lille baby, er det vigtigt, at de mest komfortable rammer er klar til at tage imod. Her gælder det ikke kun krybben, men også ting som barnevogn, autostol og et blødt puslebord eller en puslehylde. Gør det hyggeligt og behageligt med babydyner og puder, og find også gerne et blødt tæppe eller to som er rart at ligge på eller i. Gør krybben klar på forhånd med alt sengetøjet, natlys og måske en uro hen over krybben. Det er faktisk også en nødvendighed at have en babylarm til at hjælpe dig under sovetiderne, så køb babyalarm inden fødslen. Det kan også være en god idé med et aktivitetstæppe i sjove farver, som babyen kan have det sjovt på. Glem heller ikke et badekar, som du kan vaske dit barn i – dog ikke før navlestumpen er faldet af!

Hygiejneprodukter

Man skal aldrig gå ned på bleer og stofbleer, når der er et spædbarn på vej. Undervurdér ikke, hvor mange bleer sådan en lille en kan arbejde sig igennem på en dag. Så fyld godt op med flere størrelser og typer af bleer samt nogle babyvådservietter, så du er klar til de mange bleskift. Stofbleerne er også essentielle og bruges til alt lige fra pusletid, bad og amninger. Vær forberedt på, at der også her skal bruges flere på en dag. Hvis du ønsker, kan du købe stofbleer fra et bæredygtigt og holdbart mærke. Husk også at have babyshampoo, babyolie og babypudder liggende klar på hylden inden fødslen. Man skal heller ikke glemme hygiejneprodukter til den nybagte mor. Ammeindlæg og efterfødselsbind er gode at have, så mor også kan føle sig bedre tilpas i tiden efter fødslen.

Behageligt tøj

Med behageligt tøj menes der både til mor og til barn. Det tager tid for kroppen at komme ovenpå igen efter en fødsel, så det er vigtigt, at undertøj og tøj er behageligt for den nybagte mor. Der skal også være tøj klar til baby selvfølgelig, gerne i flere forskellige størrelser. Bodystockings, hagesmække og uldtøj i massevis!