Trampoliner til børnene i hjemmet

Den moderne trampolin blev opfundet i 1936, og siden da er den blevet så populær, at du næsten ikke kan finde en have til et familiehus, der ikke ejer en. Trampoliner er underholdende og noget af det mest adrenalingivende stykke udstyr man kan have i huset. De bruges både til privat underholdning og i gymnastikkens verden, og der er altså forskellige grunde man kunne have til at anskaffe sig en trampolin.

 

Aktiv underholdning

Uanset om dit barn hopper for at træne eller for underholdningens skyld, er trampoliner en måde, hvorpå dit barn kan få motion. Det er, som de fleste ved, anbefalet, at man får i hvert fald 30 minutters motion om dagen. På en trampolin går minutterne absurd stærkt og den halve time er nemt overstået; især hos børn, hvis kreative hjerner kan få næsten alt til at gå hurtigere.

Det er dog altid vigtigt at have et øje på dit barn, hvis de hopper på trampolinen. Der er meget, man kan gøre for at gøre trampolinen så sikker som muligt, men der kan altid gå noget galt.

 

Valg af trampolin

Når du skal vælge en trampolin, er der flere ting, der kan være værd at have med i overvejelserne. Som det første skal du have fastlagt om trampolinen skal bruges til at øve gymnastik i baghaven eller til almen underholdning. Er det det første, der gør sig gældende, skal du gå efter en firkantet trampolin, da den giver bedre plads til at øve, og desuden er det, som dit barn vil være vant til.

Det næste er komfort. Springoverfladen skal være behagelig at lande på, og fjedrene skal være gode nok til at give høje spring. Det er altid en god ide at sætte net på sin trampolin for at sikre den, men hvis du søger mere sikkerhed, kan du få gravet din trampolin ned. Det gør, at hvis det utænkelige sker, at dit barn hopper skævt, falder de ikke 1 meter yderligere. Hvis du vælger at grave trampolinen ned, vil den også virke mere diskret i haven, da den ikke stikker op. Dog skal det med i overvejelserne, at det vil kræve at grave et betydeligt hul i haven, da trampolinen skal kunne fjedre et godt stykke ned. Hvis man så fjerner trampolinen, vil man altså stå med et stort hul i haven, der skal fyldes ud. Virker det for voldsomt, kan man enten købe en almindelig trampolin eller en mindre.