Tre gode tips til børnefødselsdagen

Mange forældre kan nikke genkendende til den stress, der opstår i takt med at årets fejring af deres børns aldring. Hertil peger mange af børnene nok også på denne begivenhed som værende årets største. Netop her opstår ønsket om en fødselsdagsfejring, der imødekommer både børnenes forventninger og forældrenes kunnen. Nedenfor finder du tre tips til, hvordan du gør børnefødselsdagen en overskuelig succes.

Velforberedt underholdning

Børnefødselsdagen betyder for mange en større mængde af børnegæster i hjemmet, hvoraf de ofte har et god omgang krudt i røven. Derfor kan det være en befrielse at have forberedt diverse former for underholdning i forvejen. Det behøver ikke at være særligt omfattende, men det kan gøre hele cirkusset en hel del mere overskueligt. Alt fra legoklodser og barbiedukker til en mindre skattejagt eller et simpelt krea-projekt kan klare ærterne og holde de små hoveder beskæftigede.

Spar på opvask og energi

Besøg i hjemmet og fejring af fødselsdag er for mange ofte lig med store bjerge af opvask. Men dette behøver altså ikke være udfaldet, bare fordi sønnen eller datteren skal have klassekammeraterne på besøg. Her er engangstallerkner og -krus en sand velsignelse. De er lette af finde frem og man skal ikke være bekymret for porcelænsskår over hele stuegulvet, men vigtigst af alt slipper man for den værste huslige pligt af alle, opvasken. Dermed kan man altså holde sit fulde fokus på fødselsdagsbarnet og vedkommendes ønsker.

Sæt en tidsbegrænsning

Sidst, men ikke mindst: Det er en god idé at angive et tidspunkt, hvor fødselsdagsgæsterne atter skal hentes af deres forældre. Dette kan være med til at gøre dagen mere overskuelig, da man herigennem også kan lave en ret udførlig plan for dagens gang med diverse aktiviteter og mad eller snacks. Tidsbegrænsningen kan altså danne rammen for årets succesfulde børnefødselsdag, hvor man kan vinke farvel til alle de små gæster på en og samme tid.