Udendørsaktiviteter med ungerne

Vi ved godt, at det ikke er sundt for hverken os eller vores børn at tilbringe for meget tid indendørs. Som voksne kan vi gå en tur eller tage en tørn med havearbejdet, men det kan være svært at lokke ungerne til at deltage i, hvad der for dem kan forekomme ”keeedeligt”. Derfor er det en god ide at arrangere ture og aktiviteter, der gør det muligt for familien at lave noget sammen udendørs. Det kan være en fisketur, hvor I som forberedelse har hygget jer ved at købe sjovt udstyr sammen (læs mere her). Eller hvad med at tage på skattejagt sammen, også kaldet Geocaching?

Aktiviteter året rundt

Om vinteren kommer vi for sjældent ud sammen med vores børn. Medmindre altså der er sne og kælkeføre! Hvis du kender en god kælkebakke i nærheden, er det bare med at pakke bilen med kælk, snacks og en termokande med noget varmt at drikke. En sådan udflugt, hvor voksne og børn deler en hylesjov og lidt vild aktivitet sammen, giver rigtigt gode minder. Og når I kommer hjem er i dejligt trætte af den motion og friske luft, I har fået. Udebliver sneen, kan I tage på ovenfornævnte Geocaching. Kort fortalt bruger man sin mobiltelefons GPS til at finde en ”skat”, som andre har gemt et sted i den danske natur. Søg på nettet for mere information om, hvordan I kommer i gang. En familiefisketur kan, ligesom GPS-skattejagten, foregå det meste af året. Der findes flere børnevenlige put and take søer i landet, igen kan en søgning på nettet hjælpe med planlægningen.

Glem ikke det nære

Selvom arrangerede aktiviteter er herlige, må du ikke glemme de spontane og simple ting, du og dit barn kan foretage jer sammen. En lun dag med solskin er oplagt til boldspil, gemmeleg eller at gå på opdagelse i haven efter spændende insekter og planter. God fornøjelse!