3 tips til at nyde haven i sommeren

Meget tyder på, at vi får en sommer, hvor rejser og større arrangementer er underlagt restriktioner pga. coronavirussen. Det betyder, at der er god grundt til at finde på ting og aktiviteter, som gør livet i egen have sjovere.

Det er endnu uvist hvor meget du kan få lov at bevæge dig i Europa over de næste måneder, men alt tyder på, at det giver rigtig god mening at forberede sig på en sommer med fødderne plantet omkring vores eget hjem.

Her kommer 3 tips til havebrug, som kan gøre sommeren lidt sjovere.

1. Plant grøntsager og urter

Særligt for børnefamilier kan det være et sjovt fællesprojekt at plante spiselige ting. Kartofler, urter, krydderier – og måske tomater, agurker eller chilier, hvis I har et drivhus?

Det helt særlige ved at plante, er at det giver noget at passe og pleje. Det lærer børnene at tage ansvar for projektet og passe pligter som at f.eks. vande og efterse.

Desuden er det et projekt, man kan følge over tid, mens man ser det organiske liv skyde op. Slutteligt skal man naturligvis spise sine egne grøntsager og urter, hvilket er ekstra sjovt, fordi man har dyrket dem selv.

2. Giv haven nye anvendelsesmuligheder

Hvis du alligevel ikke kan komme på ferie, hvorfor så ikke bruge lidt ekstra på at skabe nogle særlige områder i haven?

I dag er det mere og mere normalt, at man f.eks. udstyre sin have med et udendørs bad, en sauna en pavillon eller måske med udendørs køkken eller en stor trampolin til børnene.

Alle disse ting åbner for helt nye muligheder. Du kan tilbringe tid i en pavillon selv når det er køligt eller hvis det regner, et udendørs bad giver rigtig feriestemning lige der hvor du bor, trampolinen giver børnene uendelig underholdning osv.

Leder du efter pavilloner, hytter, udendørs bad, saunaer m.m. så tag et kig hos Viking Outdoor, der er specialiserede i netop denne type udendørsprodukter.

3. Tænd bål og lav snobrød

Sommeren er en perfekt årstid til at lave bål i haven. Faktisk er det en skik, der går langt tilbage, da man før i tiden tændte bål for at jage vinteren på flugt!

Det er næppe så udbredt i dag, men hvis du anretter en god bålplads, skaber du et hyggeligt sted til samvær med både børn eller venner.

Har du børn, vil de elske at lave snobrød eller riste skumfiduser, mens de får kvalitetstid med familien. Selv hvis du har besøg af andre voksne, vil bålpladsen skabe ramme for voksenhygge. Sæt jer f.eks. til rette i havestole foran bålet, og nyd et glas god vin og synet af flammerne, som holder jer varme selv når mørket falder på.

Der er masser af muligheder for en god sommer – lige dér fra din egen skønne have.