Gør din have mere vedligeholdsfri

Selvom det er dejligt at være ejer af en have, så kræver det også rigtig meget tid og arbejde af en for at haven tager sig godt ud. Men man vil jo også gerne have lov til bare at nyde sin have, gerne sammen med ens familie og ikke mindst børnene. Derfor kan det være en ide at overveje hvordan man kan mindske noget af det vedligeholdelse der er ved at være haveejer.

Vild med vilje er moderne

Der er kommet rigtig meget fokus på hvordan man kan hjælpe biodiversiteten, og en måde hvorpå man kan det er ved at lade naturen vokse vildt. Det er klart at du måske ikke ønsker at hele din have gror til og bliver en urskov, men man kan godt vælge nogle bede i ens have hvor man sår forskellige vilde blomster og lader dem passe sig selv. Husk dog at frøene skal have en chance for at komme ned i jorden og spire. Så sørg for at der ikke gror en hel masse i forvejen, som blomsterne skal kæmpe om pladsen med. Det er rigtig flot at se på og samtidig kræver det ikke så meget vedligeholdelse, da pointen netop er at det skal være vildt.

Sådanne vilde blomster er også helt perfekte, når man gerne vil lave en fin lille buket.

Gør ukrudtets tilholdssted mindre tilgængelig

Man kan også gøre noget ved de områder hvor man kæmper en hård kamp mod ukrudtet. En metode er dække nogle områder med granitskærmer. Det kan være rundt på huset, terrassen eller som indkørsel. Skærverne gør at ukrudtet ikke så let kan vokse op, dog er det ikke umuligt for ukrudtet at komme op. Derfor bør man gøre en ihærdig indsats for at fjerne ukrudtet så godt som muligt, husk at få rødderne med, inden man lægger granitskærverne.

Ikke nok med at skærverne kan holde ukrudtet lidt på afstand, så ser det også rigtig pænt ud og giver områder der ellers er bare et mere rent look.

Få det som en hobby

Hvis man kan ændre ens indstilling til havearbejdet, så kan det også komme til at føles mindre som en pligt og mere som en hobby. Måske siger blomster dig ikke så meget, men du synes det er sjovt at få noget til at gro og efterfølgende høste resultatet af det. Derfor kunne man måske omlægge nogle af bedene fra blomster til grøntsager, krydderurter eller bærbuske og på den måde gør det sjovere at bruge tid på at luge.

Nogle børn synes også at det er rigtig hyggeligt at hjælpe til med processen med at passe en plante for senere at kunne høste eksempelvis jordbær. Så det kan blive en lille fælles hobby for både børn og voksne i familien. Det at udføre havearbejde sammen med andre gør også opgaven mere hyggelig og ikke mindst er man hurtigere færdig og kan lave nogle andre sjove ting sammen.