Find på sjove sommeraktiviteter derhjemme

Det er snart sommer, og alle børn har snart sommerferie. Enhver forælder kender det; hvad skal man finde på af sjove ting i sommerferien, der er fedt for børnene. I har måske været i Legoland, alverdens forlystelsesparker og zoologiske haver. I føler derfor at idehatten er ved at være tømt ud for sjove aktiviteter. Men der er håb forude forældre! Her kommer nemlig tips og tricks til hvordan i kan få en sjov sommerferie derhjemme.

Børn elsker vand

Der er intet bedre end vandplaskeri på en varm sommerdag. Tag derfor børnene med ud i haven og sæt sprinklerne i gang. Dette er en rigtig sjov aktivitet for børnene, som de kan lege i, i timevis. Hvis du vil gøre lidt mere ud af det, kan i anskaffe jer et badebassin. Fyld bassinet op med plastik dyr til leg og sjov eller en masse små bolde som børne kan lege i.

Hvis i vil være de sejeste forældre i verdenen, kan i sætte en glidebane op. Find en stor presenning, og fyld den med sæbe og vand. Dette er altså en sjov aktivitet både for børnene, men også for de voksne.

Gå på skattejagt

Tag piratkostumet på, og lad som om i er på jagt efter en skat. Brug aftenerne mens, børnene sover til at lave et skattekort, og læg ledetråde og forandringer rundt ude i haven. I kan fortælle børnene, at i skal på en hemmelig mission – en skattejagt. Lad som om at i er pirater, og i skal på mission i junglen, for at finde den forsvundne skat. Det kan være at der kommer nogle forhindringer på vejen, som i skal hjælpe hinanden med at løse. Brug hele dagen på at gå på jagt efter skatten. Husk at læg noget lækkert i skatten, som lidt slik eller noget lejetøj.