Hvilke typer legetøj bør dit barn have?

Skal I være forældre for første gang, bliver det uden tvivl meget overvældende – men det skal det altså næsten være. Det er svært at forberede sig på det ansvar, der venter jer kort ude i fremtiden, og samtidigt kan det være svært at overskue, hvad I alt har brug for, når I nu gerne vil give barnet en god opvækst. Herunder hører ofte købet af legetøj, men det vil nok hurtigt vise sig, at legetøj altså ikke bare er legetøj.

Legetøj der styrker motorikken

Motorikken er en af de vigtigste egenskaber, som dit barn skal udvikle i løbet af sit liv. Dit barn skal naturligvis ikke kunne kaste en bold hele vejen igennem haven inden for det første leveår, men der er også nogle små motoriske ting, der sagtens kan udvikles på helt fra de første år. Det er bl.a. sådan noget som greb med fingrene, der sagtens kan dyrkes allerede som baby.

Det er altså vigtigt at have noget legetøj til dit barn, der sikrer, at barnet bruger sin motorik – det er en vigtig egenskab at have på sigt!

Legetøj der sætter hjernen i gang

Det er naturligvis ikke kun motorikken, der skal udvikles hos dit barn, da hjernens udvikling er mindst lige så vigtig. En del af den sker selv, bl.a. ved at I taler til jeres barn, men små bøger med billeder og lignende er virkelig med til at stimulere barnet kognitivt, og det er så absolut vigtigt for dit barns udvikling!

Larmende legetøj er irriterende for dig – men godt for barnet

Du bliver som forælder nok hurtigt træt af alt det legetøj, der snakker, bimler og bamler – men faktisk kan det være meget sundt for barnet, fordi det stimulerer på en anden måde, end så meget andet legetøj gør. Præcis de mange forskellige stimuli er gode at blive udsat for som barn.