Sådan sparer du penge og lægger den perfekte terrasse

Det er dyrt at få lagt en terrasse helt fra ny, og der kan derfor være mange penge at hente ved at gøre det selv. Hvis du ikke er bange for lidt sved på panden og noget jord under neglene, er der nemlig intet, der kan forhindre dig i at lægge din egen terrasse.

Det er hårdt arbejde at lægge en terrasse selv, men det er forholdsvis simpelt, og hvis du samler et par venner om projektet, kan du få din nye terrasse klar i løbet af ingen tid.

Du kommer desuden til at stå med et færdigt resultat, som du kan være stolt af, og som ikke har vendt fuldstændigt op og ned på dit budget. Der er også mere tilfredsstillende at hygge på en varm sommeraften om grill og kolde drikke på en terrasse, som du har anlagt selv.

Men hvordan kommer du i gang med at lægge din egen terrasse, så du kan nyde de lange danske sommeraftener med venner og familie, og så du får det perfekte sted at slappe af efter en lang dag på jobbet? Det er nemmere, end du tror, og det hele kan klares gennem ganske få skridt.

Mål op og vælg de rigtige fliser

Først er det vigtigt, at du får styr på dimensionerne, så du ved, hvor stor din terrasse kommer til at blive. Uden at kende dimensionerne, kan du ikke vide, hvor mange havefliser du skal bestille, og denne del er derfor vigtig.

Hvis du allerede har en terrasse, som du gerne vil skifte ud, kan du bruge den eksisterende udgravning og de eksisterende mål, men ellers må du i gang med at tænke over, hvor stor en terrasse, du egentlig har brug for.

Når du kender dimensionerne, kan du bestille dine nye havefliser. Her skal du selvfølgelig vælge nogle, som du personligt holder af, men det er også vigtigt, at du vælger nogle, som passer til dit hus og den stil, som allerede er i haven.

Læg det rette underlag

Noget af det absolut vigtigste i forbindelse med anlæggelsen af en ny terrasse er at få lagt det rette underlag.

Uden det rette underlag, risikerer din terrasse at blive skæv og træls at se på inden for kort tid, og det er derfor vigtigt, at du tager dig god tid til at lægge og komprimere lagene under dine fliser.

De vigtige lag under dine fliser er:

  • Bundsikringsgrus

  • Stabilgrus

  • Afretningsgrus

Bundsikringsgruset er det nederste lag, som har til formål at lede vandet væk under dine terrasse, så hele fundamentet ikke skrider væk ved kraftig regn.

Stabilgruser er det næste lag, og det skal fungere som det egentlig fundament under dine fliser. Stabilgruset har således til formål at holde dine fliser på plads, og det er derfor vigtigt, at du komprimerer dette lag grundigt.

Sidste lag inden fliserne er afretningsgruset, som skal lægges i et tyndt lag og rettes ud, så overfladen under fliserne bliver plan. Herefter er du klar til at lægge dine fliser.