Tips: Brug dit overskudsgarn til simple garnprojekter

Har du en masse garn i overskud fra tidligere strik? Hvis du har lidt forskelligt med garn til overs, uden at have nok til at lave tøj af det, er der flere små projekter, du kan kaste dig over. Uanset om dit garn er uld, bomuld eller polyakryl, kan du lave sjove ting til hjemmet – og gode gaveidéer. Her kan du få fifs til projekter, du kan gå til og fra, efterhånden som du samler mange slags garnstrimler.

Sjove projekter med garn

Ikke at du behøver være længe om at samle garnet sammen til små projekter. Køb garn online hos en garnbutik, hvis du vil have garn leveret lige til døren. Med garnet kan du give i kast med ting som:

  • Bordskånere til glas, der er nemme at folde sammen og kan laves med få gram garn.

  • Juledekorationer til juletræet, fx simple flade garngrantræer med forskellige farver garn.

  • Flerfarvede pomponer, som kan laves af alle med en pomponmaskine.

Garnarmbånd en god gaveidé

Andre simple garnprojekter tæller garnsmykker, og det vil typisk være armbånd. Her er der plads til at være lidt kreativ, for du behøver ikke have ens masker hele smykket rundt. Du kan sagtens prøve at skabe et varieret design, så du for alvor ved, at du ender med et garnarmbånd, ingen anden har tænkt på før. Dit unikke smykke kunne også være en fantastisk gaveidé alt efter modtagerens smag.

Tænk mindre på garntype

Når du strikker større stykker tøj, er det vigtigt at vide, at du vælger det rette garn til formålet. Uld skal du fx vælge, hvis du ønsker høj åndbarhed, mens bomuld er meget glat og godt til detaljer. Ved små garnprojekter blander du imidlertid garntyper på kryds og tværs i simple designs, hvor det ikke gør en stor forskel, om garnet tåler regn eller giver høj komfort – det er det magiske ved projekterne.