Vejledning til udendørs murmaling: Sådan gør du

Murmaling udenfor er en fin måde at forskønne dit hus uden for meget arbejde. Det kan dog være svært at vide, hvordan man gør det bedst. I denne artikel vil vi give dig vejledning til udendørs murmaling – så du kan få et flot resultat uden problemer!

Beskyt dit hus med den rigtige maling

Murværk udenfor kan have godt af at blive malet med maling, som er udviklet til udendørs brug. Dette gælder især for murværk, der er udsat for regn og fugt. Malingen vil beskytte murværket og forlænge dets levetid.

Sådan gør du – Forberedelse af murværket

Før du begynder at male, er det vigtigt at gøre grundarbejdet ordentligt. Dette gøres ved at sørge for, at overfladen er ren og tør, inden du begynder at male. Eventuel løs maling skal skrabes af, og der skal afrenses for fedt og snavs.

Maling af udendørs murværk – Sådan gør du

Når du har forberedt murværket, er det tid til at begynde at male. Husk at følge vejledningen på malingens emballage, så du får det bedste resultat. Vær opmærksom på tørretiden på malingen, som afgør, hvornår du kan male anden gang (hvis det er nødvendigt). Ofte står der også – i grove træk – hvordan vejret bør være; det må ikke være for koldt eller for varmt, det er ikke godt at male i direkte sol, det må ikke have regnet umiddelbart inden eller være for fugtigt, og du skal helst tjekke vejrudsigten for regn.

Hvilken farve maling skal jeg vælge?

Der er bogstaveligt talt uendelige muligheder for at vælge farve til dit hus’ murværk udenfor. Mange vælger at male deres hus i toner af grå, beige eller brune – dette fordi disse farver matcher de fleste udendørs bygninger. Andet er dog ikke udelukket. Hvis du gerne vil have et mere farverigt hus, kan dette også lade sig gøre – bare vær opmærksom på om der er nogen retningslinjer for hus-farver i det område, hvor du bor.