Alt det du kan lave med dine børn om sommeren

Foråret nærmer sig med hastige skridt, det betyder lysere og varmere dage og mindst bedre mulighed for at opholde sig udenfor.  Og for børnefamilier, er det i sandhed en skøn årstid. Børn i alle aldre har nemlig godt af at komme ud i frisk luft og natur hver evig eneste dag – noget der altså er lidt sjovere, når det ikke ligefrem regner eller er minusgrader udenfor.

Det er også nu, at mange familier begynder at planlægge årets sommerferie. Forslag til dette, kan du læse meget mere om i det næste afsnit.

Idéer til børnevenlige aktiviteter i sommerferien

Nok er det kun lige den spæde begyndelse på foråret, men ikke desto mindre bør man allerede nu begynde planlægningen af sommerferien – særligt hvis den skal afholdes i industriferien på lige fod med store dele af den danske befolkning. Start med at bestemme jer for om I overhovedet skal ud at rejse, og i så fald om det er indenlands eller udenlands. Hvis vi skulle være så heldige, at få en sommer som sidste år med massere af solskinsdage, er Danmark jo i sig selv fantastisk.

Måske I kan leje et sommerhus ved en af landets mange smukke og idylliske kystbyer, eller måske I tilmed selv er heldige at eje et. Hvis sommervejret er med os, er der en hel række ting man kan lave med sine børn – særligt ved stranden. Man kan lære dem at svømme, bygge sandslotte, samle krabber, gå ture og selvfølgelig smutte en tur forbi iskiosken.

Mange feriebyer vil også have en hel del underholdnings tilbud i børnehøjde såsom bowling, minigolf, legepladser, vandland og mini zoo.

Børn må godt kede sig

Desuden er det vigtigt som forældre at huske på, at børn ikke tager skade af at kede sig lidt engang imellem. Der behøver ikke at være et aktivitetsprogram fra morgen til aften. Børn skal lære at slappe af, nyde familiens selskab og finde på deres egne lege.  Det gør dem selvstændige, positive og nemme at være samme med – noget der også vil gavne dem senere i livet.