Få set familien

Tre tips til familiens genforening

Det kan være svært at blive ældre. Det kan det fordi at du for mere og mere personlighed, forstået på den måde at du står mere og mere ved dine holdninger og din væremåde. Det kan gøre det ekstra svært hvis du har et familiemedlem som har svært ved at indfinde sig med dig eller omvendt. Du går måske og tænker, ja, det lyder meget som mit tilfælde, så bare rolig: du er ikke den eneste. Der er utallige danskere unge som gamle, der går med disse tanker. For at imødekomme dette kan du for det første og nemmeste: give dem et kald. Du går måske og tænker de ikke vil tale med dig, det er bestemt ikke tilfældet. To, det skader aldrig at besøge dem. Uanset hvad der er mellem jer, bliver begge parter positivt overraskede over et uanmeldt besøg. Tre, inviter dem ud. Inviter dem ud på lækker dansk mad som de kender fra barnsben. Så har i et neutralt emne som i kan tale om.

Hver ærlig

Det sværeste ved familiemæssige problemer er indrømmelse og ærlighed. Der går mange mennesker rundt med tanker de ikke kan forklare eller tør tale med andre om. Igen, det er super normalt. Det bedste, ved vi af erfaring, er at tage kontakt til personen du døjer med og drøfte muligheder for resolution.  Præv at fortælle dem hvordan du har det, og hvad du går og tænker på. Deres umiddelbare reaktion er svær at forudsige men hvis du er imødekommende og venlig i din tilgang, så vil vi love dig at du finder forsoning i den handling.

Se indad

Somme tider er vi mennesker meget stædige. Vi er ufatteligt opmærksomme på andre handlinger: hvorfor gør han det, hvorfor siger hun det, hvorfor er han ikke bare sådan… Det er helt naturligt. Prøv derfor at se indad og spørg dig selv: er det måske mig der er helt galt på den? Det kan være super irriterende at skulle gøre men det kan være yderst nødvendigt.