Enlige forældre: 5 måder at gøre livet nemmere på

Det er hårdt at være enlig forælder, men det behøver det ikke at være. I denne artikel vil vi tale om 9 enkle måder, hvorpå du kan gøre dit liv som enlig forælder lettere. Lige fra at tage vare på dig selv, til at opdrage glade børn.

At blive enlig forælder er ikke en nem opgave. Du skal påtage dig ansvaret for at opdrage dine børn og sørge for, at der bliver taget hånd om dem. Som enlig forælder skal du finde måder at gøre livet lettere for dig selv på, så du kan bruge mere tid på dine børn og mindre tid på at lave huslige gøremål eller tage dig af andre opgaver.

1) Find et netværk af personer i samme situation

Det er almindeligt at føle, at man er alene om det, men det behøver ikke at være tilfældet. Find en gruppe af enlige forældre i nærheden af dig eller gennem onlinefora. Det er en god måde at finde støtte og forståelse på.

2) Planlæg for hver uge

Hvis du bor sammen med dine børn, skal du lave en plan for hver uge. Planen skal indeholde aktiviteter og ting i kan lave sammen. Ved at planlægge i forvejen, er det mindre sandsynligt at i ender med bare at se tv eller lave ingenting.

3) Find en babysitter

Det er vigtigt at du også har tid til dig selv. En babysitter eller barnepige kan være en god måde at få lidt tid væk fra dine børn på. De tager sig også af de ting, du ikke har tid til, når du er hjemme, f.eks. madlavning og skraldespand. Her kan du med fordel benytte dig af minbabysitter.dk.

4) Benyt dig af måltidskasser

Måltidskasser er en god måde at sikre, at din familie spiser sund mad på. Du behøver ikke at bekymre dig om at købe alle ingredienserne, og samtidig sparer du tid på indkøb og madlavning – tid du kan bruge med dine børn i stedet.

5) Lyt til dine børn

Det er nemt at blive distraheret, når man har et fuldtidsjob og børn, men det er vigtigt, at de ved, at du lytter. Lyt til dem, når de fortæller om skolen, hvad der er sket på legepladsen, eller hvordan de generelt har det. Det kan også være hårdt for dem, kun at bo med en forælder. Ved at lytte og kommunikere, samt anerkende deres følelser, skaber du også et mere harmonisk miljø for dem, og undgår de værste konflikter.

Det er ikke nemt at være enlig mor eller far, men det behøver ikke at være så hårdt igen. Hvis du går til opgaven med et positivt sind og elsker dine børn med alt hvad du har, så kan det ikke gå helt galt.