Får familien nok vitaminer?

Når man har børn, vil man gerne have, at de får den helt rette mad og drikke hver dag, så de kan forblive sunde og raske. For eksempel skal man tage hensyn til mængden af vitaminer, børnene får. Hvis du dog mener, at børnene og resten af familien ikke får nok vitaminer i hverdagen, så kan du læse med i denne tekst.

Kosttilskud er en god ide

Hvis du formoder, at der er bestemte vitaminer og mineraler, som enten du eller børnene ikke får nok af i hverdagen, så er det en rigtig god ide at købe kosttilskud. D vitamin er et godt eksempel på vitamin, som man bør få nok af dagligt.

Men hvis du ikke regner med, at familien kan få den rette mængde D vitamin med den almindelige kost hver dag, så kan du sørge for, at alle begynder at tage noget kosttilskud, som sikrer dette.

Der er selvfølgelig også en masse andre former for kosttilskud, som du kan vælge imellem. Det er således en god ide at finde ud af, hvad der giver mest mening for din familie at få.

Undersøg vitaminrig kost

Du kan selvfølgelig få alle de rette vitaminer gennem kosten. Det gælder bare om at have fat i de rette madvarer. Du kan således undersøge vitaminrig kost, som du kan inkorporere i familiens madplan.

På den måde sørger du for, at kosttilskuddet ikke kommer til at erstatte den naturlige indtagning af vitaminerne, og du forhindrer også, at børnene skal sluge alt for mange piller hver eneste dag.

Tag en snak med lægen

Det kan nogle gange være smart at tage en snak med lægen, når du er usikker på vitaminer. Du kan for eksempel spørge lægen om, hvilket kosttilskud familien bør tage. Du kan også spørge ind til, hvordan du ved, om du får nok vitaminer og mineraler igennem din kost og dit kosttilskud.