Find en tandlæge tæt på dig

Hvornår var du sidst til tandlæge? Når man stiller det spørgsmål til voksne over 18, er der desværre rigtig mange, der svarer, at det er flere år siden. For mange er det en udgift, man sparer væk – og det er ærgerligt, for mange gange kan det altså godt betale sig at få det årlige tjek og en rensning, så du kan være sikker på, at du ikke er ved at udvikle huller eller andre uheldige ting.

Måske er en af de ting, der er vigtige for dig i valget af tandlæge, at du kan komme til tandlægen tæt på dig. Det gør det mere fleksibelt og betyder måske, at du kan passe det ind i en dag, hvor der ellers også ligger arbejde og måske aflevering og afhentning af børn i diverse institutioner eller til fritidsaktiviteter.

Få taget hånd om tænderne

Mange tænker, at tandlæger primært laver bøjler til børn og ordner huller ved voksne – men det er meget mere end det. Selvfølgelig er det noget af det, der fylder en del, og hvis du har døjet med tandpine som følge af for eksempel en ødelagt tand, så er det da måske også udfyldninger, broer eller en krone, der skal til – men det kan også være meget mere behagelige og kosmetiske ting, du gerne vil have kigget på.

Hvis du ikke har haft bøjle som barn, er der en risiko for, at du måske er ked af, hvordan dine tænder sidder. Det behøver ikke at have nogen praktisk betydning, men kan være udelukkende kosmetisk. Her er det mulig for voksne at få en transparent skinne, der kan rette op på dine tænder, uden man lægger mærke til den. Det kunne være, det var noget for dig.