Find den rette solcreme til sommervejret

Når det kommer til at vælge solcreme, er der mange forskellige muligheder at vælge imellem. Det kommer både an på konsistens og indhold i cremen, men også prisen. Når det kommer til børn, er det især vigtigt at huske solcremen. Børn tænker ikke selv over det, så der er det vigtigt at være opmærksom. Børn har også en mere følsom hud, og derfor skal de ofte have en høj faktor i cremen.

Hvad betyder solfaktor?

Når man køber solcreme, vil der være et tal på forsiden. Det tal er cremens solfaktor, og det indikerer hvor meget cremen beskytter mod solen og dens UV-stråler. Solfaktor kaldes også SPF. Det mest hyppige typer er faktor 15, 30 og 50. Oftest bruges faktor 15 og 30 i Danmark, men har man sart hud, kan man godt bruge faktor 50. Små børn bør få en kombination af faktor 30 og skygge. Selvom man kan få faktor 50 til børn, er det vigtigt at huske på mængden af kemi i cremen. Desto højere faktor, desto flere solfiltre og dermed også kemi i cremen.

Typer af solcreme til børn

Når du vælger solcreme til dine børn, er det altid fornuftigt at gå efter dem der er allergivenlige og uden parfume. Børn bør ikke udsættes for meget for parfume, og det er slet ikke nødvendigt i en solcreme. Derudover kan du også finde solcremer som både beskytter mod UVA og UVB stråler.

Man kan også få solcremer med forskellige konsistens, og nogle er klart mindre klistrede end andre. Du kan også købe solcreme på sprayflaske, hvilket gør det lettere at fordele solcremen på børnene. Det gør det også lettere at dosere solcremen korrekt.

Brug offentlige anmeldelser

Vælg den bedste solcreme til børnene ud fra offentlige anmeldelser. Både magasiner og bedst i test artikler, er gode indikatorer for hvilke solcremer du kan gå efter. Det giver dig også et indblik i prisen, så du også kan vælge solcreme ud fra dit budget. Der kan være stor forskel på prisen, og det vigtigste er vel bare at finde en creme der virker.

Husk solcreme flere gange om dagen

Ikke alle husker på at solcreme bør påføres flere gange om dagen, for at give en optimal beskyttelse. Derfor er det fornuftigt at tage solcreme på hjemmefra, og tage en mindre solcreme med sig på farten. Der findes mange rejsevenlige størrelser, som kan bruges. Ligeledes skal du for så vidt muligt, forsøge at undgå timerne mellem 12 og 15, da solen er allerstærkest der.

Skal du ud og bade, er det bedst at bruge en vandafvisende solcreme, da solcremen vil holde længere. Du skal dog alligevel huske at påføre jævnligt, for at sikre bedst beskyttelse.