Hvad du skal vide, før du starter din uddannelse

Der er mange ting, som du skal overveje, før du begynder din uddannelse, f.eks. hvor du skal bo. Der er mange ting, der spiller ind i denne beslutning: leveomkostningerne, pendlingstiden og hvor mange penge du har sparet op.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Det første, du bør gøre, er at undersøge leveomkostningerne i forskellige byer; det vil hjælpe dig med at få en idé om, hvordan det vil være at bo der. Det er også vigtigt for studerende, der planlægger at gå på fuldtids skole, at kende deres muligheder, så de kan træffe informerede beslutninger baseret på deres personlige behov og budget.

Hvis du foretrækker at bo på kollegium eller kollegieværelse, hjælper universitetet dig med at arrangere din bolig. De har normalt forskellige værelsestyper for studerende og priser, der varierer afhængigt af dine behov. Når du skal finde et sted at bo, kan du enten søge ledige lejligheder, eller finde et kollegieværelse. Hvis du ønsker at bo på kollegie, kan du finde ledige kollegier her.

Kan det betale sig at bo i lejlighed?

Hvis du hellere vil bo i lejlighed, så anbefaler vi at du benytter dig af enten boligportaler på nettet, eller diverse Facebook grupper. Du kan også benytte dig af dit netværk for at finde ud af, om de kan hjælpe dig, eller kender nogen der kan.

Hvis du ønsker at bo i lejlighed, bør du overveje pendlingstiden. Nogle mennesker kan snildt klare en times rejsetid hver morgen, men studielivet kan være hårdt, og det vil derfor være en fordel at bo så tæt på din uddannelse, som muligt. Det gør at du ikke skal stresse lige fra morgenstunden, og kan forberede dig på dagen stille og roligt, eller sove en time ekstra hvis du er til det.

Hav overblik over din økonomi

Der er mange ting, der spiller ind i beslutningen om, hvor du vil uddanne dig, men en vigtig ting at overveje, er leveomkostningerne. Der skal både være penge til husleje, skolebøger, mad og tøj, og vi ved allesammen, at en SU ikke er alverden, når man også har en husleje at betale. Et kollegie er stort set altid billigere end en lejlighed, og du bør derfor overveje og det er en mulighed for dig.

Livet som studerende er fedt, og en vigtig tid i ens liv. Det er derfor vigtigt at du sætter dig godt ind i tingene, og gør nogle overvejelser inden du vælger uddannelse, og finder bolig. Hvis du følger disse simple tips, så er du allerede godt rustet, i forhold til at starte dette nye kapitel i dit liv. Enten på et kollegie, eller i en lejlighed. Uanset hvad der er det bedste for dig, så handler det om at få det bedste ud af det, og nyde disse specielle år, da det kan være med til at forme hele dit liv efterfølgende.