Ked af tyndt hår? Her er løsningen

Der er mange forskellige årsager til, hvorfor du får tyndt hår. Nogen er født med sparsom hårvækst på hovedet, andre taber håret når de bliver ældre eller i forbindelse med sygdom eller stress.

Det er sjældent at en tyndhåret fristure er klædeligt, og derfor søger mange gode midler, som kan afhjælpe tyndt hår.

Hvorfor får jeg tyndt hår?

Der er forskel på om vi har tynde hårstrå eller sparsomt hårvækst. I det nordlige Europa, og især i Skandinavien, har vi naturligere finere hårstrå end man for eksempel har sydpå. Tyndere hårstrå er ofte også mere skrøbelige, og derfor oplever mange danskere en udtyndning i håret, når de kommer op i alderen.

Faktisk oplever 50% af mænd over 50 års alderen at deres hår begynder at tynde ud. Tilstande som stress, hormonelle forandringer eller medicin kan også have en indvirkning på at man taber håret i en tidligere alder. Det er et irriterende problem, som kan være svært at forbygge, men det er ikke umuligt.

Gode råd til dig med tyndt hår

Sunde hårrutiner kan være hjælpsomme til at bevare hårets naturlige volumen. Du gør dig selv en tjeneste ved at undlade hårfarvning, varmebehandling og afblegning af dit hår. Samtidig hjælper det at holde håret fugtigt og velnæret med gode naturlige hårprodukter, som ikke slider for meget på håret.

Hvis du allerede har mistet volumen i dit hår, så findes der effektive produkter mod tyndt hår. Produkterne omfatter det shampoo og balsam, som du benytter i badet, samt hårkure og kosttilskud, som modvirker tyndt og svagt hår.

Spis dig selv til sundt hår

Vores krop påvirkes af, hvad vi putter ind i den, og dette gælder også vores hår. En sund og varieret kost kan faktisk være med til at holde vores hår sundt og fyldigt.

Det er også en god ide at tage vitamier og kosttilskud, som er særligt beregnet til at styrke håret. Diverse B-vitaminer er for eksempel rigtige vigtige for hårvæksten. Det kan være svært at få nok med B-vitaminer gennem vores hverdagskost, så et tilskud ekstra vitaminer kan blive nødvendige for at opretholde hårets sundhed og volumen. C, D og E vitaminer er også nærende vitaminer til hårets styrke og fyldighed.

Det betyder ikke du behøver gå ned på apoteket og fylde kurven til randen med dyre vitaminpiller. Der findes allerede smarte kosttilskud med koncentrerede mængder af vitaminer, som er særlig effektive til at forebygge tyndt hår.