Nyd festen, og slip for tømmermænd

Alkoholfrie drinks

Der var en tid i det danske festlandskab, hvor det ikke at drikke alkohol nærmest blev mødt med misbilligelse og hån. Den tid er vi heldigvis på vej væk fra, og det er blevet meget mere socialt acceptabelt at sige fra over for alkohol – uanset årsag. Og sådan skal det også være! Men med et glas danskvand i hånden, når alle andre til festen går rundt med flotte og kulørte drinks, kan man alligevel godt føle sig lidt uden for selskabet.

Læs med her, og bliv inspireret til at være en del af festen med alkoholfrie drinks og alternativer som for eksempel Ginish. Så slipper du både for at blive presset til et uønsket valg, og du slipper for morgendagens hovedpine og kvalme.

Hav det rette udstyr

Det er efterhånden blevet en stor forretning at kunne tilbyde drikkevarer, der står som alkoholfrie alternativer til ellers klassiske drikke som øl, vin og spiritus. Hvor erfaringen i bryggeri- og destilleringsbranchen er stor med at lave velsmagende procentrige varer, halter de nogle gange efter, når det kommer til de alkoholfrie versioner. Eller sådan var det i hvert fald engang. Ved at lave en smule forberedende og opsøgende arbejde kan du faktisk få en blandet drink, der kommer så tæt på originalen, at det er svært at smage forskel.

En klassiker, der har gået sin sejrsgang verden over for sin enkelthed, men samtidig lækre og læskende kvaliteter, er gin og tonic, og det er ikke uden grund, at den gang på gang bliver langet over barerne rundt omkring. Men er du ikke til alkohol, eller ønsker du blot et alternativ til alkoholen, kan du let blande dig en drink, der har de samme smagsmæssige fordele, men som ikke indeholder de høje procenter. Ginish er et dansk alkoholfrit alternativ til gin, som kan bruges på nøjagtig samme måde, som man ellers ville have gjort det med den alkoholrige original.

Det betyder, at du hælder den på glas på samme vis som med gin, topper op med en lækker tonic og pynter af med eksempelvis en citronskive. Nemmere bliver det ikke, og du kan være en del af festen med vished om, at du ikke går glip af hverken smag eller social anseelse.

Hvad med en gin hass?

Det gode ved en Ginish er, at den virkelig er tænkt til ende. Det betyder, at det ikke blot er enebær lagt i blød i vand. Producenten bag drikken har villet give den smagsmæssige oplevelse af alkohol i en drink og har derfor tilført en anelse chili i blandingen, så du får den lidt stikkende fornemmelse på tungen, som de mange procenter normalt står for.

Det medfører, at du faktisk kan smage nuancerne igennem den opblanding, du vælger – nøjagtigt som det er tiltænkt. Er du ikke i humør til den klassiske gin og tonic, og har du mere lyst til en sød smag, kan Ginish også bruges som base til en alkoholfri gin hass, der består af Ginish, lemonsodavand og et skud mangosirup. Det opfylder alle krav til en lækker drink, og du kan være sikker på, at du kan køre hjem fra festen.