SUP for hele familien

Vi har aldrig haft mere fokus på at komme i naturen, på land såvel vand og i og det dejlige danske vejr. Sommeren er fantastisk hjemme og det samme er det danske vejr, når selvfølgelig vejret viser sig fra sin gode side.

Stand Up Paddle surfing er danskernes nye favorit aktivitet. Mange familier har pludselig fået øjnene op for det aktive liv på vandet.

Med massere af vind, solskin og saltvand forstår vi udmærket at danskerne har taget aktiviteten til sig. Stand Up Paddle surfing også forkortet SUP rummer alle elementer i en dejlig og aktiv ferie for hele familien. Sporten giver mulighed for at være aktiv i naturen og se landskabet på nye måder fra vandsiden. På vandet stående på et SUP board, ser man pludselig natur og landskab man aldrig har set og tænkt over før. Er man heldig møder man nogle af fjordens dyr, et marsvin, en sæl eller måske en landkrabbe. Der er mange sjove og spændende elementer i pludselig at være bevægende på vandet. Samtidigt er det en skøn mulighed for at være sammen børn, forældre og familie om en fælles aktivitet, hvor alle kan dyrke sporten i eget tempo. Flere og flere brands laver børneboards fremstillet specielt til børn. Modellerne er designet til at børnene selv kan pumpe, transportere og surfe på dem. Det danske firma SURFMORE er et af de brands som laver bords til børn. Som forældre er det værd at gøre sig nogle overvejelser omkring, at anskaffe sig et sup board som børnene kan bruge. Et voksen board kan være svært for et barn at manøvre og så forsvinder den sjove del af oplevelsen pludseligt. Sørg derfor som forældre for at indkøbe det rigtig board til børnene, såvel den rigtige våddragt og vest. Det er alfa og omega. Læs mere om det her.

Stand Up Paddle surfing har det hele og er en strygende aktivitet for hele familien hele året rundt. Alle kan være med uanset niveau og alder. Her er ingen krav til udøvere eller niveau og det er blandt andet en af de store fordele ved sporten. Derfor er det heller ikke mærkeligt at sporten er vokset med lynets hast. Som ny surfer kan du bruge mange timer på research af forskellige mærker og modeller på markedet. Nogle brands laver primært race udstyr i glas og kulfiber konstruktion. Det er forholdsvis dyre boards som henvender sig til det mere øvet publikum, her kan blandt andet nævnes Starboard som har et bredt program af race og teknisk udstyr. Der er ikke mange danske brands inden for stand up paddle surfing, men danske SURFMORE har formået at slå sig fast som en af skandinaviens førende brands indenfor oppustelige boards til priser hvor alle kan være med.

Mange familier bruger Stand Up Paddle surfing som et alternativ til fodboldcamps, lejrture og fyldte forlystelsesparker. Her kan man tage på tur hele familien samlet og man bestemmer selv tempo, niveau og hvor turen skal gå hen. Man kan gøre det i sit eget tempo og vælge at surfe på de dage hvor man finder vejret tilpas. Flere og flere benytter sig af SUP boards med stropper som giver mulighed for bagage og oppakning, og vupti, så kan man tage på sejlerferie med sine sup boards. De fleste SUP boards har stropper siddende foran på boardet som giver mulighed for oppakning og bagage til turen. En af de mærker som laver sup boards med mulighed for at medbringe tasker og baggage til turen er SURFMORE. Taskerne er fremstillet i vandtætte materialer som polyester og TPU med vandtætte lukninger. Det giver mulighed for at man kan medbringe drikkevarer og madpakker til turen på vandet. Taskerne er oplagt til SUP, men også windsurfing, kitesurfing og til kajakture.

Der er uanede muligheder for SUP oplevelser i hele landet. Vi har mere end 7000 km kystlinje i Danmark, fantastiske ø-grupper, fjorde og søer. Muligheden for at Stand Up Paddle surfing ligger lige udenfor døren. Som ny og begyndende surfer vil vi altid anbefale at man forsigtigt undersøger vind og vejrforholdene inden man tager på vandet. Vindretning kan hurtigt ændre sig og det samme kan bølgerne. Derfor er det vigtigt at man tager sig tid til at undersøge forholdene inden man begiver sig på vandet.